2016-07-19 10:21

2016-07-19 10:21

Sänkta krav förskräcker

POLIS

På 1960-talet började man sänka kraven på lärare.

Eftersom det fanns rätt unga lärare som var skolade till de högre kraven dröjde det decennier innan resultaten i form av undermåliga kunskaper hos eleverna visade sig på bred front. Det fordras nu massiva insatser för att komma tillbaka till god standard.

Nu sänker man kraven i polisens begåvningstest till 3 från 4 på den 9-gradiga skalan. Under rätt många år har inte polisen fungerat speciellt bra och därför borde man i stället höja kravet till 5 för att öka rättssäkerheten.

Motsvarande kravhöjning borde också ske inom åklagarämbetet och domstolarna så att vi får ett rättsväsende värt namnet.

Pensionär

Eftersom det fanns rätt unga lärare som var skolade till de högre kraven dröjde det decennier innan resultaten i form av undermåliga kunskaper hos eleverna visade sig på bred front. Det fordras nu massiva insatser för att komma tillbaka till god standard.

Nu sänker man kraven i polisens begåvningstest till 3 från 4 på den 9-gradiga skalan. Under rätt många år har inte polisen fungerat speciellt bra och därför borde man i stället höja kravet till 5 för att öka rättssäkerheten.

Motsvarande kravhöjning borde också ske inom åklagarämbetet och domstolarna så att vi får ett rättsväsende värt namnet.

Pensionär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.