2016-07-19 06:00

2016-07-19 06:00

Kan det kosta så mycket?

Hundrastgårdar

Från Karlstads kommun har Ann Johansson, naturvårdshandläggare, svarat och beskrivit processen bakom utredningen om hundrastgårdar som visst inte har tagit så mycket tid och resurser i anspråk som vi gjorde gällande.

Ann påpekar att det kostar pengar och att det kanske blir pengar över snabbare om vi hussar och mattar plockar upp hundbajset efter oss. Med tanke på att vi förmodligen plockar upp 90–95 procent av allt som hundarna bajsar så kommer det nog att dröja länge om hundrastgårdar ska finansieras genom den besparingen.

Har tagit del av utredningen och kan bara konstatera att om kommunen skulle ställa samma krav på brukare som använder kommunala lekplatser, näridrottsplatser och så vidare som man i utredningen gör på hundägare så skulle det förmodligen inte finnas en lekplats eller andra liknande platser i bruk i Karlstad.

I utredningen så har man kostnadsberäknat utbyggnaden av 7 hundrastgårdar i Karlstad till 7,5 miljoner kronor och då förstår jag att politikerna funderar på om detta är en klok satsning.

Kan inte förstå att det till exempel skall behöva kosta 500.000 kronor att sätta upp staket och inhägna en del av Gubbholmen, förslagsvis den delen som ligger närmast CCC.

Tilda klarar sig alldeles utmärkt utan en hundrastgård, har i dag gått 18 hål på en golfbana, men det finns som sagt var cirka 6 000 hundar i Karlstad och många av dem och deras ägare skulle tacksamt ta emot någon/några platser där de kunde få trivas ihop med andra hundar och deras hussar/mattar.

Om två år kommer förmodligen hundägarna att bemötas positivt vid sina besök i valstugorna.

Björn Samuelsson, Karlstad

Husse till Tilda

Ann påpekar att det kostar pengar och att det kanske blir pengar över snabbare om vi hussar och mattar plockar upp hundbajset efter oss. Med tanke på att vi förmodligen plockar upp 90–95 procent av allt som hundarna bajsar så kommer det nog att dröja länge om hundrastgårdar ska finansieras genom den besparingen.

Har tagit del av utredningen och kan bara konstatera att om kommunen skulle ställa samma krav på brukare som använder kommunala lekplatser, näridrottsplatser och så vidare som man i utredningen gör på hundägare så skulle det förmodligen inte finnas en lekplats eller andra liknande platser i bruk i Karlstad.

I utredningen så har man kostnadsberäknat utbyggnaden av 7 hundrastgårdar i Karlstad till 7,5 miljoner kronor och då förstår jag att politikerna funderar på om detta är en klok satsning.

Kan inte förstå att det till exempel skall behöva kosta 500.000 kronor att sätta upp staket och inhägna en del av Gubbholmen, förslagsvis den delen som ligger närmast CCC.

Tilda klarar sig alldeles utmärkt utan en hundrastgård, har i dag gått 18 hål på en golfbana, men det finns som sagt var cirka 6 000 hundar i Karlstad och många av dem och deras ägare skulle tacksamt ta emot någon/några platser där de kunde få trivas ihop med andra hundar och deras hussar/mattar.

Om två år kommer förmodligen hundägarna att bemötas positivt vid sina besök i valstugorna.

Björn Samuelsson, Karlstad

Husse till Tilda

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.