2016-07-19 06:00

2016-07-19 06:00

Återinför stänkskydden

TRAFIK Herbert Keitel

Jag har en fundering angående stänkskydd på bilar.

Jag har fått stenskott på min bil och får betala 1 500 kronor i självrisk för att byta ruta (det måste vara många som råkar ut för det). När jag var ung så fick man böter när man hade tappat ett stänkskydd och när vi gick med i EU så tog de bort den lagen i Sverige.

När man åker på vägarna så ser man nästan ingen som har det, även om det är en hög SUV. Och på vintern så sprutar det salt och grus efter alla bilar. Och det har ju med säkerheten och göra. Vore inte det något att ta upp i politiken när vi har det klimatet som vi har i Sverige?

Jag har fått stenskott på min bil och får betala 1 500 kronor i självrisk för att byta ruta (det måste vara många som råkar ut för det). När jag var ung så fick man böter när man hade tappat ett stänkskydd och när vi gick med i EU så tog de bort den lagen i Sverige.

När man åker på vägarna så ser man nästan ingen som har det, även om det är en hög SUV. Och på vintern så sprutar det salt och grus efter alla bilar. Och det har ju med säkerheten och göra. Vore inte det något att ta upp i politiken när vi har det klimatet som vi har i Sverige?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.