2016-07-18 06:00

2016-07-18 06:00

Skönmålande skogsägare

Skogsbruk: Månlandskap i Gustava

Replik till Kicki Ahlstedt Karlsson, NWT 15/7. Kicki Ahlstedt Karlsson, LRF, gör gällande att den förtvivlade fritidshusägaren i Gustava måste förbli förtvivlad. Spelets regler anser hon.

Hon skriver och skönmålar ordrikt något hon tydligen inte vet det minsta om. Jag förstår inte varför hennes insändare överhuvudtaget blev skriven. Det är nämligen så att det inte är en enskild fritidshusägare som är drabbad. Många i Hagfors kommun finner plötsligt att stugorna är omgivna av motbjudande stenöknar. Samma sak gäller även fast boende. Andra är oroade. Är det min tur nästa gång tänker dom.

En del spänner rep runt sina hus i förhoppning om att några träd åtminstone ska sparas. Här i Gustava har stora avverkningar skett de senaste åren. Här kan man tala om månlandskap. Och än är det inte slut på långa vägar.

Strövskogar försvinner i snabb takt. Allt yngre träd slutavverkas. Det handlar inte om en enskild stugägares förtvivlan. Här finns faktiskt ett utbrett missnöje mot bolagets framfart i bygderna. Gamla skogskarlar/tjänstemän som minns hur skogen förvaltades tidigare är bekymrade.

Spelets regler hävdar KAK. Vi som inte förstår är naiva. Vi tittar ut över våra största sjöar här i trakten. Renrakade från omgivande skog. Sjöar som enligt experter snabbt kommer att försuras. Här och där ensamma stugor och hus i stenlandskapet.

Ny mångfald skapas säger KAK. Det är väl naivt att tro något annat!

Sven-Erik Karlsson

skribent Gustavsfors.

Hon skriver och skönmålar ordrikt något hon tydligen inte vet det minsta om. Jag förstår inte varför hennes insändare överhuvudtaget blev skriven. Det är nämligen så att det inte är en enskild fritidshusägare som är drabbad. Många i Hagfors kommun finner plötsligt att stugorna är omgivna av motbjudande stenöknar. Samma sak gäller även fast boende. Andra är oroade. Är det min tur nästa gång tänker dom.

En del spänner rep runt sina hus i förhoppning om att några träd åtminstone ska sparas. Här i Gustava har stora avverkningar skett de senaste åren. Här kan man tala om månlandskap. Och än är det inte slut på långa vägar.

Strövskogar försvinner i snabb takt. Allt yngre träd slutavverkas. Det handlar inte om en enskild stugägares förtvivlan. Här finns faktiskt ett utbrett missnöje mot bolagets framfart i bygderna. Gamla skogskarlar/tjänstemän som minns hur skogen förvaltades tidigare är bekymrade.

Spelets regler hävdar KAK. Vi som inte förstår är naiva. Vi tittar ut över våra största sjöar här i trakten. Renrakade från omgivande skog. Sjöar som enligt experter snabbt kommer att försuras. Här och där ensamma stugor och hus i stenlandskapet.

Ny mångfald skapas säger KAK. Det är väl naivt att tro något annat!

Sven-Erik Karlsson

skribent Gustavsfors.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.