2016-07-15 06:00

2016-07-15 06:00

Lätt utredning – för lite pengar

HUNDRASTGÅRDAR

Svar till Björn Samuelsson och Tilda 12/7.

Tilda ställer många bra frågor till sin husse Björn och vi jurister, strateger och utredare får försöka att hjälpa husse med en del av svaren.

Vi har alldeles riktigt byggt en hundrastplats borta vid Brigadmuseet. Den används en hel del trots att Tilda kanske tycker att den är liten. Vi har också fått en hel del bra synpunkter och erfarenheter av hur en sådan anläggning kan byggas och skötas. Någonting vi tagit med oss i den plan för hundrastplatser som teknik- och fastighetsnämnden antog i april i år.

Syftet med planen är att underlätta för planering av framtida, kommunalt hållna, hundrastplatser och även underlätta processen vid privata initiativ. Planen redovisar förslag till lägen och kostnader för ett begränsat antal hundrastplatser i de mest angelägna områdena i Karlstads tätort. Planen ger också förslag till övergripande riktlinjer för att kunna möta privata initiativ som vill anlägga hundrastplatser.

Dessvärre är det så att kommunen just nu inte har tillräckligt med pengar för att kunna investera i hundrastgårdar eller ta på sig driftskostnaderna för dessa. Det kan dock bli aktuellt i framtiden. Däremot finns förslag på utformning och en prioriteringsordning samt en lokaliseringsutredning i planen som kan ge stöd för privata initiativ till anläggande och drift. Kommunen kommer, om inte annat beslutas genom exempelvis antagna detaljplaner, att reservera de redovisade områdena för ändamålet.

Vi hoppas att Tilda inte tycker att detta svar leder till en alltför stor lust att fortsätta skälla på oss jurister, strateger och utredare utan att hon i stället uppmanar husse att ta med henne ut på långa sköna promenader i Karlstad och att hon tackar alla hussar och mattar för att de plockar upp efter sina hundar. Då minskar vi kostnaderna för städning och renhållning och då kan det ju bli pengar över – kanske till en hundrastgård, vem vet?

Jurister, strateger och utredare vid Karlstads kommun genom Ann Johansson naturvårdshandläggare, natur- och parkenheten

Tilda ställer många bra frågor till sin husse Björn och vi jurister, strateger och utredare får försöka att hjälpa husse med en del av svaren.

Vi har alldeles riktigt byggt en hundrastplats borta vid Brigadmuseet. Den används en hel del trots att Tilda kanske tycker att den är liten. Vi har också fått en hel del bra synpunkter och erfarenheter av hur en sådan anläggning kan byggas och skötas. Någonting vi tagit med oss i den plan för hundrastplatser som teknik- och fastighetsnämnden antog i april i år.

Syftet med planen är att underlätta för planering av framtida, kommunalt hållna, hundrastplatser och även underlätta processen vid privata initiativ. Planen redovisar förslag till lägen och kostnader för ett begränsat antal hundrastplatser i de mest angelägna områdena i Karlstads tätort. Planen ger också förslag till övergripande riktlinjer för att kunna möta privata initiativ som vill anlägga hundrastplatser.

Dessvärre är det så att kommunen just nu inte har tillräckligt med pengar för att kunna investera i hundrastgårdar eller ta på sig driftskostnaderna för dessa. Det kan dock bli aktuellt i framtiden. Däremot finns förslag på utformning och en prioriteringsordning samt en lokaliseringsutredning i planen som kan ge stöd för privata initiativ till anläggande och drift. Kommunen kommer, om inte annat beslutas genom exempelvis antagna detaljplaner, att reservera de redovisade områdena för ändamålet.

Vi hoppas att Tilda inte tycker att detta svar leder till en alltför stor lust att fortsätta skälla på oss jurister, strateger och utredare utan att hon i stället uppmanar husse att ta med henne ut på långa sköna promenader i Karlstad och att hon tackar alla hussar och mattar för att de plockar upp efter sina hundar. Då minskar vi kostnaderna för städning och renhållning och då kan det ju bli pengar över – kanske till en hundrastgård, vem vet?

Jurister, strateger och utredare vid Karlstads kommun genom Ann Johansson naturvårdshandläggare, natur- och parkenheten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.