2016-07-14 06:00

2016-07-14 10:43

Sjöberg går före undomarna

TRAV/INSÄNDARE

Fjäska för gamla idrottsmän, det går bra! Men vad gör man med våra fina ungdomar inom travet?

Har en undran vad Lars-Ove Jansson och Andreas Slätt har för ambitioner med att få hit och prova/hjälpa Patrik Sjöberg att få uppsittningar i Arvika?

Är detta bara för att få uppmärksamhet i media eller?

Har för egen del försökt att få Wermlands Trafvarsällskap och Färjestadstravet plus Arvikatravet att ta tillvara på de nya unga licenstagarna som inte har tillgång till egen häst. Men det ser inte ut som om de kan hjälpa ungdomarna med detta. Fick svar från Färjestadtravets ansvarige att detta var en fråga för travsportens styrelse i Stockholm, men är det inte på lokal nivå som vi skall fånga upp de unga för att föryngra sporten?

Det är dags att börja jobba med att ta tillvara på de som kommer efter, om det ska komma några efterträdare.

Travsporten är ett utdöende släkte om inte förbund, banor och travsällskap i hela Sverige tar sitt förnuft tillfånga och ordnar flera tävlingar där lokala nybörjarkuskar får hjälp att utöva sporten.

Hoppas att ni på Wermlands Trafvarsällskap fattar (galoppen inom travet) och ger samma möjligheter att marknadsföra de unga licenstagarna som finns i Arvika, Årjäng, Eda, Åmål, ja alla våra fina ungdomar i Värmland som ni ger Patrik Sjöberg.

Det finns en lista för de som har licens och önskar hoppa in om en kusk blir sjuk. Men alla ungdomar är inte ens uppskrivna där ännu, så det syns inte att de är tillgängliga. Det finns de som inte fått den informationen under utbildningen. Detta är för dåligt med tanke på framtiden!

 

"Travälskare som hoppas på framtidens fina ungdomar"

 

Har en undran vad Lars-Ove Jansson och Andreas Slätt har för ambitioner med att få hit och prova/hjälpa Patrik Sjöberg att få uppsittningar i Arvika?

Är detta bara för att få uppmärksamhet i media eller?

Har för egen del försökt att få Wermlands Trafvarsällskap och Färjestadstravet plus Arvikatravet att ta tillvara på de nya unga licenstagarna som inte har tillgång till egen häst. Men det ser inte ut som om de kan hjälpa ungdomarna med detta. Fick svar från Färjestadtravets ansvarige att detta var en fråga för travsportens styrelse i Stockholm, men är det inte på lokal nivå som vi skall fånga upp de unga för att föryngra sporten?

Det är dags att börja jobba med att ta tillvara på de som kommer efter, om det ska komma några efterträdare.

Travsporten är ett utdöende släkte om inte förbund, banor och travsällskap i hela Sverige tar sitt förnuft tillfånga och ordnar flera tävlingar där lokala nybörjarkuskar får hjälp att utöva sporten.

Hoppas att ni på Wermlands Trafvarsällskap fattar (galoppen inom travet) och ger samma möjligheter att marknadsföra de unga licenstagarna som finns i Arvika, Årjäng, Eda, Åmål, ja alla våra fina ungdomar i Värmland som ni ger Patrik Sjöberg.

Det finns en lista för de som har licens och önskar hoppa in om en kusk blir sjuk. Men alla ungdomar är inte ens uppskrivna där ännu, så det syns inte att de är tillgängliga. Det finns de som inte fått den informationen under utbildningen. Detta är för dåligt med tanke på framtiden!

 

"Travälskare som hoppas på framtidens fina ungdomar"

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.