2016-07-14 06:00

2016-07-14 06:00

Lönen ska inte styra

SJUKVÅRD

Hur kan man som nyutexaminerad sjuksköterska tro att lösningen på bristen inom yrket är höjda löner?

Som NY sjuksköterska är du inte värd mer i pengar än en erfaren undersköterska. Hur ska löneökningarna se ut under årens lopp allteftersom tiden går? Vad förväntar ni er att ha i lön efter 10–20 års erfarenhet?

Är det lönen som styr vad man vill och inte vill göra på jobbet, då kanske det inte är människor man ska jobba med utan något helt annat.

En som undrar

 

Som NY sjuksköterska är du inte värd mer i pengar än en erfaren undersköterska. Hur ska löneökningarna se ut under årens lopp allteftersom tiden går? Vad förväntar ni er att ha i lön efter 10–20 års erfarenhet?

Är det lönen som styr vad man vill och inte vill göra på jobbet, då kanske det inte är människor man ska jobba med utan något helt annat.

En som undrar

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.