2016-07-13 06:00

2016-07-13 06:00

Bristande respekt för de äldre

INSÄNDARE: De gamla behöver möta människor

Med anledning av artikeln den 1/7 om Ivo:s påtalande av bristerna på Åsbacka äldreboende, Molkom, blir jag både upprörd och frågande.

Var finns i dag respekten för de äldre i samhället? Ska dementas situation utnyttjas för att göra så stora vinster som det någonsin är möjligt för de affärsdrivande vårdaktiebolagen? Välfärdsteknologi i all ära, men det är MÄNNISKOR de sjuka och gamla behöver få möta i vården. Låt dem då få det!

Våra politiker har bidragit till samhällets syn på äldre människor. Inte minst genom den ”straffbeskattning” Sveriges pensionärer tvingas betala. Unikt i västvärlden! Nedskärning av vårdplatser på vårdhem och minskningen av servicelägenheter har banat väg för girigheten i vården av de gamla. Upprätta samhällets ansvar för äldre och svaga!

Pensionärsorganisationernas röster borde höras mera och kraftfullare i kampen för en rättvis och värdig behandling av dem som byggt upp vårt land. TALA! TIG INTE!

Saknar kristna kyrkors och samfunds engagemang i en värld, som värnar för lite om våra gamla och avsidestagna. ”Jag behövde en nästa. Var du där?”

AG

 

Var finns i dag respekten för de äldre i samhället? Ska dementas situation utnyttjas för att göra så stora vinster som det någonsin är möjligt för de affärsdrivande vårdaktiebolagen? Välfärdsteknologi i all ära, men det är MÄNNISKOR de sjuka och gamla behöver få möta i vården. Låt dem då få det!

Våra politiker har bidragit till samhällets syn på äldre människor. Inte minst genom den ”straffbeskattning” Sveriges pensionärer tvingas betala. Unikt i västvärlden! Nedskärning av vårdplatser på vårdhem och minskningen av servicelägenheter har banat väg för girigheten i vården av de gamla. Upprätta samhällets ansvar för äldre och svaga!

Pensionärsorganisationernas röster borde höras mera och kraftfullare i kampen för en rättvis och värdig behandling av dem som byggt upp vårt land. TALA! TIG INTE!

Saknar kristna kyrkors och samfunds engagemang i en värld, som värnar för lite om våra gamla och avsidestagna. ”Jag behövde en nästa. Var du där?”

AG

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.