2016-07-12 11:53

2016-07-12 11:53

Sjuksköterskornas villkor är för dåliga

LANDSTINGET: Hög arbetsbelastning – låg lön

Tobias Kjellbergs förklaring till varför sjuksköterskor lämnar landstinget är osedvanligt dum.

Att det ska finnas personal 365 dagar 24 timmar om dygnet, tror jag alla är mycket medvetna om, men kanske inte att en och samma sköterska ska jobba alla dessa timmar, vilket snart är fallet.

Som alla andra yrkeskategorier måste även en sköterska ha reglerad arbetstid, lunchraster, tid till återhämtning. Detta finns inte idag, då övertid är mer regel än undantag. Vid sjukdom finns ingen ersättare, men man förväntas utföra lika mycket arbete. Till detta kommer sänkt övertidsersättning och en dålig lön. Vem vill jobba under dessa förutsättningar?

Alla ni som sitter på varandra i landstingshuset med feta löner, gå ut och hospitera på avdelningarna några månader, så ni får lite inblick i vad ni talar om och bestämmer över. Många av er har över huvud taget ingen erfarenhet om sjukvård. Lycka till!

Regina

 

Att det ska finnas personal 365 dagar 24 timmar om dygnet, tror jag alla är mycket medvetna om, men kanske inte att en och samma sköterska ska jobba alla dessa timmar, vilket snart är fallet.

Som alla andra yrkeskategorier måste även en sköterska ha reglerad arbetstid, lunchraster, tid till återhämtning. Detta finns inte idag, då övertid är mer regel än undantag. Vid sjukdom finns ingen ersättare, men man förväntas utföra lika mycket arbete. Till detta kommer sänkt övertidsersättning och en dålig lön. Vem vill jobba under dessa förutsättningar?

Alla ni som sitter på varandra i landstingshuset med feta löner, gå ut och hospitera på avdelningarna några månader, så ni får lite inblick i vad ni talar om och bestämmer över. Många av er har över huvud taget ingen erfarenhet om sjukvård. Lycka till!

Regina

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.