2016-07-04 09:54

2016-07-04 09:54

Svar på insändare om simskola

INSÄNDARE

Intresset för simskola i Kil var i år glädjande nog större än tidigare. Det är första gången som inte alla intresserade fått plats. Vi anordnar simskola för att alla barn ska få möjlighet att klara godkänt betyg i skolämnet idrott i årskurs fem. För att klara det krävs bland annat att barnen ska kunna simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge.

För att kunna uppfylla Svenska Livräddningssällskapets säkerhetsriktlinjer, med maximalt åtta elever på en simlärare och maximalt tolv elever på två simlärare, kunde vi i år ta emot 182 barn. Det innebar tyvärr att tio barn hamnade på reservplats.

Vi kommer att se över rutinerna för simskolan inför nästa år så det blir tydligare vilka som ska få plats om vi får fler anmälningar än möjliga platser. Det kan bli så att vi prioriterar i åldersordning från årskurs fem, där betyget idrott sätts, och nedåt. Vi återkommer med mer information inför nästa års simskola.

Mikael Johansson (S), och Georg Forsberg (C)

kommunalråd i Kils kommun

För att kunna uppfylla Svenska Livräddningssällskapets säkerhetsriktlinjer, med maximalt åtta elever på en simlärare och maximalt tolv elever på två simlärare, kunde vi i år ta emot 182 barn. Det innebar tyvärr att tio barn hamnade på reservplats.

Vi kommer att se över rutinerna för simskolan inför nästa år så det blir tydligare vilka som ska få plats om vi får fler anmälningar än möjliga platser. Det kan bli så att vi prioriterar i åldersordning från årskurs fem, där betyget idrott sätts, och nedåt. Vi återkommer med mer information inför nästa års simskola.

Mikael Johansson (S), och Georg Forsberg (C)

kommunalråd i Kils kommun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.