2016-07-01 14:35

2016-07-01 14:35

Så börjar ljudterrorn igen

Karlstad: Putte i Parken

Ja, då har då även det här årets ljudterror inletts. Vår stad terroriseras av ljudnivåer med dunka-dunka-bas. Ingen går fri, Inte ens i sitt eget hem.

Från Lamberget och halvvägs till Skåre, från Kronoparken och halvvägs till Skutberget och överallt däremellan dunkar det in i varje bostad på Norrstrand, Södra Kroppkärr och Våxnäs. Men Örsholmsborna har det värst.

En stundtals enorm ljudvåg tränger in hos sjuka och döende på länets största sjukhus, nästgårds med Mariebergsskogen o Putte i Parken. Trots att sjukhuset är väl isolerat tränger basljuden in genom fönstren. Och ingen bland den utarbetade personalen vågar säga ifrån. De gör så gott de kan, som vanligt.

Hemtjänsten har sedan länge lagt de gamla. En del får en extra sömntablett.

Familjer med små barn blir störda men de knorrar inte för det. För Karlstads kommun och polisen har ju gett sina tillstånd.

De flesta orkar år efter år inte säga ifrån. En del flyr staden och åker långt ute på landet för att slippa ljudterrorn. Andra passar på att ta semester just då Putte i Parken sätter igång. Man reser utomlands och långt bort från Karlstad men inte bara på grund av Putte i Parken.

Förr förlade man stökiga arrangemang till Skutberget. Men det gör man inte i dag därför att fler prominenta personer har sina sommarstugor därute. Inte kan man väl störa fackpampar, politiker och kommunala tjänstemän på deras semester heller. Det går ju inte för sig.

Men alla vi andra ska bara stå ut under dessa terrorns dagar och nätter.

De som ger tillstånden för detta, borde få stå till svars för detta hos både polisen och kommunen. Skutberget borde bli platsen för detta nästa år om kommunen och polisen tar människors behov av hemfrid på allvar.

Som det är nu så struntar man i människors rätt att få vara ifred i sina hem.

Hans-Tommy Berg

Karlstad

Ja, då har då även det här årets ljudterror inletts. Vår stad terroriseras av ljudnivåer med dunka-dunka-bas. Ingen går fri, Inte ens i sitt eget hem.

Från Lamberget och halvvägs till Skåre, från Kronoparken och halvvägs till Skutberget och överallt däremellan dunkar det in i varje bostad på Norrstrand, Södra Kroppkärr och Våxnäs. Men Örsholmsborna har det värst.

En stundtals enorm ljudvåg tränger in hos sjuka och döende på länets största sjukhus, nästgårds med Mariebergsskogen o Putte i Parken. Trots att sjukhuset är väl isolerat tränger basljuden in genom fönstren. Och ingen bland den utarbetade personalen vågar säga ifrån. De gör så gott de kan, som vanligt.

Hemtjänsten har sedan länge lagt de gamla. En del får en extra sömntablett.

Familjer med små barn blir störda men de knorrar inte för det. För Karlstads kommun och polisen har ju gett sina tillstånd.

De flesta orkar år efter år inte säga ifrån. En del flyr staden och åker långt ute på landet för att slippa ljudterrorn. Andra passar på att ta semester just då Putte i Parken sätter igång. Man reser utomlands och långt bort från Karlstad men inte bara på grund av Putte i Parken.

Förr förlade man stökiga arrangemang till Skutberget. Men det gör man inte i dag därför att fler prominenta personer har sina sommarstugor därute. Inte kan man väl störa fackpampar, politiker och kommunala tjänstemän på deras semester heller. Det går ju inte för sig.

Men alla vi andra ska bara stå ut under dessa terrorns dagar och nätter.

De som ger tillstånden för detta, borde få stå till svars för detta hos både polisen och kommunen. Skutberget borde bli platsen för detta nästa år om kommunen och polisen tar människors behov av hemfrid på allvar.

Som det är nu så struntar man i människors rätt att få vara ifred i sina hem.

Hans-Tommy Berg

Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.