2016-07-01 13:46

2016-07-01 13:46

Ingen växling och inget konto

BANKERK Persson

Glad i hågen gick jag till Handelsbanken i Torsby för att växla in 590 kronor i gamla sedlar till de nya, en summa som jag haft liggande och som inte var mina egna pengar utan tillhörde en kassa i en intresseförening.

Det gick tyvärr inte eftersom vi inte hade något konto på banken. Till saken hör att jag 2012 gick till samma bank för att öppna ett konto för samma intresseförening men svaret jag fick då var att det inte gick för sig eftersom man bara hjälpte dem som redan var kunder i banken. Det var under den perioden som bland andra Swedbank hade slutat med kontanthantering. Handelsbanken ville alltså då inte ha en ny kund. Märkligt att först neka mig att öppna ett konto och sedan neka mig att växla pengar därför att jag inte hade ett konto på banken. Vilken ynkedom! Vad är banker till för i Sverige egentligen? Som tur var fick jag mina pengar växlade hos Pekås i Torsby och där frågade man mig inte om jag var kund!

Det gick tyvärr inte eftersom vi inte hade något konto på banken. Till saken hör att jag 2012 gick till samma bank för att öppna ett konto för samma intresseförening men svaret jag fick då var att det inte gick för sig eftersom man bara hjälpte dem som redan var kunder i banken. Det var under den perioden som bland andra Swedbank hade slutat med kontanthantering. Handelsbanken ville alltså då inte ha en ny kund. Märkligt att först neka mig att öppna ett konto och sedan neka mig att växla pengar därför att jag inte hade ett konto på banken. Vilken ynkedom! Vad är banker till för i Sverige egentligen? Som tur var fick jag mina pengar växlade hos Pekås i Torsby och där frågade man mig inte om jag var kund!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.