2016-06-23 06:00

2016-06-23 06:00

Tänker lämna Värmland

KOLLEKTIVTRAFIK: Ska utbildning behöva bli en klassfråga?

Replik till Lars Bull (NWT 18/6):

Jag tror jag följer ditt råd och flyttar ifrån Värmland, för det finns nog inget annat alternativ. Du flyttade sex mil hemifrån när du var lika gammal som jag, men bara för att det funkade för dig behöver det inte funka för mig. Jag har faktiskt inte råd att flytta in till Karlstad för att gå i skola där. Om jag ska flytta behöver jag flytta utanför länet då jag inte får något bostadsbidrag annars.

Ska det behöva bli en klassfråga om vilka som ska få gå på gymnasiet eller inte? Det är inte bara att flytta in till Karlstad där är det redan brist studentbostäder. Det är också andra tider nu, jag antar att när du var lika gammal som jag kunde man gå ur nian och skaffa sig ett jobb. Men om inte jag går i gymnasiet kommer jag inte att ha någon framtid.

Jag tycker det är arrogant när du skriver att jag väljer själv hur jag tar mig till skolan, för den enda möjligheten jag har nu är att åka tåg till skolan. Det står också i din insändare är samhället inte tar ansvar för var människor bor – det var det jag trodde var samhället: att alla ska ha tillgång till kollektivtrafik, skola och att alla ska ha samma möjligheter...

Jag kräver faktiskt inte mycket men jag kräver att ni gasar och bromsar tågen där det redan finns stationer. Jag är en Värmlandspojke som alltid har önskat att bo kvar i Värmland, men nu lyssnar jag på ditt råd och letar efter andra möjligheter. Och jag undrar fortfarande vad Värmlandstrafik menar med att ni ”knyter ihop Värmland”...

Hannes Berg

16 år, Lene

Replik till Lars Bull (NWT 18/6):

Jag tror jag följer ditt råd och flyttar ifrån Värmland, för det finns nog inget annat alternativ. Du flyttade sex mil hemifrån när du var lika gammal som jag, men bara för att det funkade för dig behöver det inte funka för mig. Jag har faktiskt inte råd att flytta in till Karlstad för att gå i skola där. Om jag ska flytta behöver jag flytta utanför länet då jag inte får något bostadsbidrag annars.

Ska det behöva bli en klassfråga om vilka som ska få gå på gymnasiet eller inte? Det är inte bara att flytta in till Karlstad där är det redan brist studentbostäder. Det är också andra tider nu, jag antar att när du var lika gammal som jag kunde man gå ur nian och skaffa sig ett jobb. Men om inte jag går i gymnasiet kommer jag inte att ha någon framtid.

Jag tycker det är arrogant när du skriver att jag väljer själv hur jag tar mig till skolan, för den enda möjligheten jag har nu är att åka tåg till skolan. Det står också i din insändare är samhället inte tar ansvar för var människor bor – det var det jag trodde var samhället: att alla ska ha tillgång till kollektivtrafik, skola och att alla ska ha samma möjligheter...

Jag kräver faktiskt inte mycket men jag kräver att ni gasar och bromsar tågen där det redan finns stationer. Jag är en Värmlandspojke som alltid har önskat att bo kvar i Värmland, men nu lyssnar jag på ditt råd och letar efter andra möjligheter. Och jag undrar fortfarande vad Värmlandstrafik menar med att ni ”knyter ihop Värmland”...

Hannes Berg

16 år, Lene

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.