2016-06-23 06:00

2016-06-23 06:00

Skriver till kommunen men får inget svar

TORSBY:

Ungefär så här frågade jag Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB: Kan jag få stöd till skyddsåtgärder mot grävande vattendrag?

Kärnan i svaret från MSB: ”... det MSB kan bistå med är ett statsbidrag, som kommunen kan söka.”

För mer än ett halvår sedan skickade jag en uppmaning till Torsby kommun att undersöka denna möjlighet. Senare skickade jag en ny uppmaning. Svar saknas fortfarande. Det tolkar jag som att frågan är hopplöst djupt nedprioriterad av kommunens administration.

I ett annat ärende saknar jag också sedan länge svar från kommunen.

Jag vågar inte spekulera i om hanteringen av mina ärenden har samband med någon tidskrävande prioritetsprocess för fina tjänstbilar eller andra dyra förmåner för kommunens ledande politiker och tjänstemän. Ej heller vågar jag spekulera i var dessa personer sätter prioritetsnivån för fina och bekväma dagar på kontoret med minimal arbetsinsats. Jag vill undvika att tänka på ord som arrogans, ignorans och ovilja i detta sammanhanget.

Trond Wilhelmsen

Torsby

Ungefär så här frågade jag Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB: Kan jag få stöd till skyddsåtgärder mot grävande vattendrag?

Kärnan i svaret från MSB: ”... det MSB kan bistå med är ett statsbidrag, som kommunen kan söka.”

För mer än ett halvår sedan skickade jag en uppmaning till Torsby kommun att undersöka denna möjlighet. Senare skickade jag en ny uppmaning. Svar saknas fortfarande. Det tolkar jag som att frågan är hopplöst djupt nedprioriterad av kommunens administration.

I ett annat ärende saknar jag också sedan länge svar från kommunen.

Jag vågar inte spekulera i om hanteringen av mina ärenden har samband med någon tidskrävande prioritetsprocess för fina tjänstbilar eller andra dyra förmåner för kommunens ledande politiker och tjänstemän. Ej heller vågar jag spekulera i var dessa personer sätter prioritetsnivån för fina och bekväma dagar på kontoret med minimal arbetsinsats. Jag vill undvika att tänka på ord som arrogans, ignorans och ovilja i detta sammanhanget.

Trond Wilhelmsen

Torsby

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.