2016-06-23 06:00

2016-06-23 06:00

Fart och fläkt i stadsloppet men det bryts mot lagen...

KARLSTAD: Kör bil på cykel- och gångvägar

Jag älskar stadsloppet i Karlstad, det blir lite fart och fläkt ute på gatorna. Och vi får in en massa turister som tillför pengar till företagen i Karlstad.

Vad jag inte gillar är att varje år så tror tydligen funktionärerna att de har rätt att bryta emot våra lagar: de kör bil på cykel- och gångvägar; de parkerar bilar i våra parker – och när man frågar efter tillstånd ifrån polisen så har de inga... Om det vore meningen att de skulle få göra sånt här, så hade väl det följt med när de sökte efter tillstånd att ha stadsloppet – det borde väl vara en paketlösning på allt?

Det vore intressant att få reda på vilka som klantar sig här – polisen som inte bötfäller lagbrytare, eller ledningen för stadsloppet som glömmer att ge ut tillstånden till sina funktionärer? För varför ska polisen bötfälla studenter bryter mot lagen när de firar, men låta funktionärerna i stadsloppet gå fria? Lagen är väl lika för alla?

Lagen är lika för alla!

Jag älskar stadsloppet i Karlstad, det blir lite fart och fläkt ute på gatorna. Och vi får in en massa turister som tillför pengar till företagen i Karlstad.

Vad jag inte gillar är att varje år så tror tydligen funktionärerna att de har rätt att bryta emot våra lagar: de kör bil på cykel- och gångvägar; de parkerar bilar i våra parker – och när man frågar efter tillstånd ifrån polisen så har de inga... Om det vore meningen att de skulle få göra sånt här, så hade väl det följt med när de sökte efter tillstånd att ha stadsloppet – det borde väl vara en paketlösning på allt?

Det vore intressant att få reda på vilka som klantar sig här – polisen som inte bötfäller lagbrytare, eller ledningen för stadsloppet som glömmer att ge ut tillstånden till sina funktionärer? För varför ska polisen bötfälla studenter bryter mot lagen när de firar, men låta funktionärerna i stadsloppet gå fria? Lagen är väl lika för alla?

Lagen är lika för alla!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.