2016-06-22 06:00

2016-06-22 06:00

Kräver förmyndarskap

MUNKFORS/FORSHAGA: Idel kommunala felbeslut

Jag blir ytterst fundersam över ett pågående bygge av en förskola i Munkfors. Det sker på en plats där det tidigare har stått en hyresfastighet, som fick rivas på grund av sankmark vilket föranledde sättningar, fuktskador och mögelangrepp. Men nu valde alltså Munkfors kommun att smälla upp en förskola för 100 förskolebarn på samma mark!

Och detta med en högst tvivelaktig beslutsordning: ingen av de direkt berörda som bor i närområdet har fått säga sitt eller fått kännedom innan beslutet redan var fattat. Man gick visserligen ut med en enkät en kort tid innan byggstart, men detta var rent skådebröd i en så kallad demokratisk process; besluten var som sagt redan fattade.

Jag läser i lokalpressen att en hel del andra kommuner satsar på grönområden i olika boendemiljöer, men Munkfors kommun gör tvärtom – de tar bort omtyckta och flitigt använda grönområden medelst nybyggnation, som dessutom kostar oss skattebetalare onödiga pengar. Jag förstår inte varför man inte valde att riva och bygga nytt på Tallåsgården, som ligger mer centralt. Vatten och avlopp finns redan färdigdraget. Men nejdå, det gick inte för sig att tänka ekonomiskt eller förnuftsmässigt. Och att anlägga farbara bilvägar i centrum verkar vara ett projekt som aldrig kommer till skott.

Vad blir nästa steg? Att riva HSB-längan på Munkgatan och bygga nya centrala hyreslägenheter som ingen har råd att bo i? Nybyggnation är svindyrt. Har politikerna förbisett detta, eller går de omkring i någon sorts rus av storhetsvansinne?

Jag hemställer härmed om att kommunstyret i Munkfors/Forshaga bör ställas under förmyndarskap!

En som inte tiger still

Jag blir ytterst fundersam över ett pågående bygge av en förskola i Munkfors. Det sker på en plats där det tidigare har stått en hyresfastighet, som fick rivas på grund av sankmark vilket föranledde sättningar, fuktskador och mögelangrepp. Men nu valde alltså Munkfors kommun att smälla upp en förskola för 100 förskolebarn på samma mark!

Och detta med en högst tvivelaktig beslutsordning: ingen av de direkt berörda som bor i närområdet har fått säga sitt eller fått kännedom innan beslutet redan var fattat. Man gick visserligen ut med en enkät en kort tid innan byggstart, men detta var rent skådebröd i en så kallad demokratisk process; besluten var som sagt redan fattade.

Jag läser i lokalpressen att en hel del andra kommuner satsar på grönområden i olika boendemiljöer, men Munkfors kommun gör tvärtom – de tar bort omtyckta och flitigt använda grönområden medelst nybyggnation, som dessutom kostar oss skattebetalare onödiga pengar. Jag förstår inte varför man inte valde att riva och bygga nytt på Tallåsgården, som ligger mer centralt. Vatten och avlopp finns redan färdigdraget. Men nejdå, det gick inte för sig att tänka ekonomiskt eller förnuftsmässigt. Och att anlägga farbara bilvägar i centrum verkar vara ett projekt som aldrig kommer till skott.

Vad blir nästa steg? Att riva HSB-längan på Munkgatan och bygga nya centrala hyreslägenheter som ingen har råd att bo i? Nybyggnation är svindyrt. Har politikerna förbisett detta, eller går de omkring i någon sorts rus av storhetsvansinne?

Jag hemställer härmed om att kommunstyret i Munkfors/Forshaga bör ställas under förmyndarskap!

En som inte tiger still

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.