2016-06-22 06:00

2016-06-22 06:00

Ett Guggenheimmuseum vore fint Klarälvens strand

KARLSTAD: Efter rivningen av Älvkullegymnasiet

Älvkullegymnasiets saga är all. Rivning av den gamla skolan väntar och ett nytt modernt gymnasium kommer att ta form vid nuvarande Sundstagymnasiet.

Många byggherrar sneglar nu på den tomtmarken och ser framför sig en attraktiv plats för bostäder nära Klarälven. Men jag tycker att Karlstads kommun ska ta chansen och försöka hitta det där spektakulära dragplåstret som gör vår kommun ännu mer intressant att komma till som besökare, eller ännu hellre som nya invånare.

Ett Guggenheimmuseum vore givetvis det ultimata bygget på denna plats och kommunen borde givetvis undersöka den möjligheten. Om det visar sig omöjligt borde andra kulturella tankar få frodas fritt innan spaden sätts i marken för ännu ett komplex med dyra bostadsrätter.

Ett Dansens hus kanske. Sveriges eller till och med Europas största skatepark kanske. Och så vidare.

Låt alla kreativa idéer få komma till tals innan byggherrarnas huggsexa börjar. Och visst vore det fantastiskt med ett Guggenheimmuseum utmed Klarälvens strand i Karlstad, eller hur?

Björn Samuelsson

Karlstad

Älvkullegymnasiets saga är all. Rivning av den gamla skolan väntar och ett nytt modernt gymnasium kommer att ta form vid nuvarande Sundstagymnasiet.

Många byggherrar sneglar nu på den tomtmarken och ser framför sig en attraktiv plats för bostäder nära Klarälven. Men jag tycker att Karlstads kommun ska ta chansen och försöka hitta det där spektakulära dragplåstret som gör vår kommun ännu mer intressant att komma till som besökare, eller ännu hellre som nya invånare.

Ett Guggenheimmuseum vore givetvis det ultimata bygget på denna plats och kommunen borde givetvis undersöka den möjligheten. Om det visar sig omöjligt borde andra kulturella tankar få frodas fritt innan spaden sätts i marken för ännu ett komplex med dyra bostadsrätter.

Ett Dansens hus kanske. Sveriges eller till och med Europas största skatepark kanske. Och så vidare.

Låt alla kreativa idéer få komma till tals innan byggherrarnas huggsexa börjar. Och visst vore det fantastiskt med ett Guggenheimmuseum utmed Klarälvens strand i Karlstad, eller hur?

Björn Samuelsson

Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.