2016-06-15 06:00

2016-06-15 06:00

Unikt antikvariat kan tvingas stå tillbaka för ännu ett centralt kafé

KARLSTAD: Kulturmord på gång i kvarteret Almen

Av NWT lördag den 11/6 framgår att Karlstads kommun avser att slänga ut Kleynes antikvariat på gatan, för att i stället få plats för ett kafé. Inget ont i det, kan man kanske tycka, men nog skulle det väl gå att härbärgera en sådan inrättning någon annanstans än i kvarteret Almen?

Karlstadsborna ska vara glada, stolta och lyckliga över att ha tillgång till ett så välförsett antikvariat. I 18 år har det funnits här i början av Älvgatan och frågan är om det finns något mer antikvariat i Sverige som har lokaler och läge som går upp mot Kleynes.

Det vore ett kulturmord att tvinga nuvarande ägaren att söka sig en annan lokal, en annan plats. kaféer har vi flera av i Karlstad, av antikvariat bara detta enda! Men kommunens skönandar älskar mest sten i alla olika former och av alla de slag, så också här! Av lunden vid Fredsgatans slut återstår nu bara ett endaste träd av ursprungligen åtskilliga fler.

Bengt Åkerblom

Av NWT lördag den 11/6 framgår att Karlstads kommun avser att slänga ut Kleynes antikvariat på gatan, för att i stället få plats för ett kafé. Inget ont i det, kan man kanske tycka, men nog skulle det väl gå att härbärgera en sådan inrättning någon annanstans än i kvarteret Almen?

Karlstadsborna ska vara glada, stolta och lyckliga över att ha tillgång till ett så välförsett antikvariat. I 18 år har det funnits här i början av Älvgatan och frågan är om det finns något mer antikvariat i Sverige som har lokaler och läge som går upp mot Kleynes.

Det vore ett kulturmord att tvinga nuvarande ägaren att söka sig en annan lokal, en annan plats. kaféer har vi flera av i Karlstad, av antikvariat bara detta enda! Men kommunens skönandar älskar mest sten i alla olika former och av alla de slag, så också här! Av lunden vid Fredsgatans slut återstår nu bara ett endaste träd av ursprungligen åtskilliga fler.

Bengt Åkerblom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.