2016-06-13 06:00

2016-06-13 11:48

Alla ska vara lika inför lagen

KARLSTAD.: Åka bil utan säkerhetsbälte

Jag anser att man ska följa det regelverk vi har i Sverige. Det jag tycker är anmärkningsvärt i denna situation, är att alla inte står lika vid lagen.

Jag har sett både bilder och i verkligheten hur både kungligheter och idrottsmän, gjort exakt detsamma som våra studenter gör. Situationen är lika, det är ett lokalt firande.

Det som är extraordinärt är att det, under dessa turer har händelsen ibland varit polisövervakande. Har de poliser som fotas och förbisett händelser som är enligt lag straffbara, så måste det innebära tjänstefel! Har dessa händelser skett så bör man göra en anmälan i efterhand på de tillfällen då andra åkt utan bälte, eller suttit olämpligt på bilen, det finns ju ibland bildbevis!

Alla individer, oavsett färg, kön, kunglig börd, sexuell läggning etc så ska alla behandlas lika inom svensk lagstiftning.

För mig innebär Sverige en demokrati, och allas lika värde. Ingen ska diskriminerats eller behandlas annorlunda. Jag vet att Sverige också skrivit under de diskrimineringslagar som FN har upprättat.

Jag tycker att polisen gör en bra insats, och förstår att de inte alltid har en så lätt arbetssituation. Jag har en känsla av att det råder nog inte brist på kommunikation, utan snarare en oklarhet hur lagen ska tydas, för vem/alla, och finns det undantag? Men om alla ska behandlas lika i vårt demokratiska land, så bör väl så ske.

Selma

Jag har sett både bilder och i verkligheten hur både kungligheter och idrottsmän, gjort exakt detsamma som våra studenter gör. Situationen är lika, det är ett lokalt firande.

Det som är extraordinärt är att det, under dessa turer har händelsen ibland varit polisövervakande. Har de poliser som fotas och förbisett händelser som är enligt lag straffbara, så måste det innebära tjänstefel! Har dessa händelser skett så bör man göra en anmälan i efterhand på de tillfällen då andra åkt utan bälte, eller suttit olämpligt på bilen, det finns ju ibland bildbevis!

Alla individer, oavsett färg, kön, kunglig börd, sexuell läggning etc så ska alla behandlas lika inom svensk lagstiftning.

För mig innebär Sverige en demokrati, och allas lika värde. Ingen ska diskriminerats eller behandlas annorlunda. Jag vet att Sverige också skrivit under de diskrimineringslagar som FN har upprättat.

Jag tycker att polisen gör en bra insats, och förstår att de inte alltid har en så lätt arbetssituation. Jag har en känsla av att det råder nog inte brist på kommunikation, utan snarare en oklarhet hur lagen ska tydas, för vem/alla, och finns det undantag? Men om alla ska behandlas lika i vårt demokratiska land, så bör väl så ske.

Selma

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.