2016-06-13 06:00

2016-06-13 11:48

Affektivt team behövs

Psykiatri: Lyssna på personal och patienter

När jag läser verksamhetschefen Mari Engdahl Fribergs svar (se NWT 11/6) angående affektivt teamet inom öppen psykiatrin blir jag allvarligt rädd.

Har själv tyvärr inte fått ta del av detta team men hört många som fått det och sättet att jobbar stämmer klockrent på hur jag skulle ha räddat mitt liv med familj etc..

Hade denna grupp funnits när jag insjuknade är övertygad att mitt liv och min familjs liv sluppit skilsmässor, företagskonkurser och allt onödigt lidande det medförde i allra högsta grad för familjerna runt den som blir sjuk. Som bipolär är den absolut nödvändigaste medicinen att ha anhöriga till sin stöttning. Det som händer utan ett akutteam.är att anhöriga försvinner för ingen från vården ger dem information och stöd. Psykiatrin i Värmland har oerhörda problem att få tag i personal, detta problem är givetvis stort i resten av landet också. Men under de år jag har fått hjälp på öppen psykiatrin och med de erfarenheter som företagare med många anställda jag har så är lösningen mycket enkel. Om ni chefer lyssnar på personal och patienter så garanterar jag att er personal kommer stanna kvar med glädje för oss patienter. Men att utreda en sådant viktigt team med inom vårdens budget till en låg kostnad är som att stänga akuten för dem med åkommor under hakan... Nej Mari Engdahl Friberg du behöver inte utreda. Du behöver lyssna på personal och patienter. Här är en patients röst och jag hoppas du lyssnar...

Besviken patient

 

Har själv tyvärr inte fått ta del av detta team men hört många som fått det och sättet att jobbar stämmer klockrent på hur jag skulle ha räddat mitt liv med familj etc..

Hade denna grupp funnits när jag insjuknade är övertygad att mitt liv och min familjs liv sluppit skilsmässor, företagskonkurser och allt onödigt lidande det medförde i allra högsta grad för familjerna runt den som blir sjuk. Som bipolär är den absolut nödvändigaste medicinen att ha anhöriga till sin stöttning. Det som händer utan ett akutteam.är att anhöriga försvinner för ingen från vården ger dem information och stöd. Psykiatrin i Värmland har oerhörda problem att få tag i personal, detta problem är givetvis stort i resten av landet också. Men under de år jag har fått hjälp på öppen psykiatrin och med de erfarenheter som företagare med många anställda jag har så är lösningen mycket enkel. Om ni chefer lyssnar på personal och patienter så garanterar jag att er personal kommer stanna kvar med glädje för oss patienter. Men att utreda en sådant viktigt team med inom vårdens budget till en låg kostnad är som att stänga akuten för dem med åkommor under hakan... Nej Mari Engdahl Friberg du behöver inte utreda. Du behöver lyssna på personal och patienter. Här är en patients röst och jag hoppas du lyssnar...

Besviken patient

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.