2016-06-03 06:00

2016-06-03 06:00

Lagen måste ses över

ELBOLAG:

Heder till Gary Bergqvist som gång efter annan skickar insändare för att påpeka den stora flathet och totala ointresse från våra folkvalda för att röja upp sörjan som de själva ställde till med genom utförsäljningen och monopoliseringen av svenska folkets elnät till riskkapitalet och internationella lycksökare.

Jag har själv ifrågasatt hur lagen fungerar när privata bolag som fått monopol som nätägare kan debitera kunderna för framtida investeringar. Andra privata bolag måste ta pengar till nya investeringar från egen kassa. Energimarknadsinspektionen har lagt sig platt i domstolsbeslut som gynnar ockrarna till fullo genom en blind/omodern lagtext. Inte ett tecken så långt som ögat når tyder på att någon av våra eminenta politiker försöker göra det minsta för att ens försöka justera lagen till förmån för medborgarna. Måste man vänta till nästa val för att mobilisera frågan för att få något som helst gensvar från våra folkvalda?

Det är många våldtagna nätkunder som tiger och betalar då de inte orkar protestera, men de har en röst i nästa val om något parti vill göra sig förtjänst. Se över lagen omedelbart, så att vi slipper översittarfasoner från politiker och ockrare som försöker gå på slak lina!

Berra

Heder till Gary Bergqvist som gång efter annan skickar insändare för att påpeka den stora flathet och totala ointresse från våra folkvalda för att röja upp sörjan som de själva ställde till med genom utförsäljningen och monopoliseringen av svenska folkets elnät till riskkapitalet och internationella lycksökare.

Jag har själv ifrågasatt hur lagen fungerar när privata bolag som fått monopol som nätägare kan debitera kunderna för framtida investeringar. Andra privata bolag måste ta pengar till nya investeringar från egen kassa. Energimarknadsinspektionen har lagt sig platt i domstolsbeslut som gynnar ockrarna till fullo genom en blind/omodern lagtext. Inte ett tecken så långt som ögat når tyder på att någon av våra eminenta politiker försöker göra det minsta för att ens försöka justera lagen till förmån för medborgarna. Måste man vänta till nästa val för att mobilisera frågan för att få något som helst gensvar från våra folkvalda?

Det är många våldtagna nätkunder som tiger och betalar då de inte orkar protestera, men de har en röst i nästa val om något parti vill göra sig förtjänst. Se över lagen omedelbart, så att vi slipper översittarfasoner från politiker och ockrare som försöker gå på slak lina!

Berra

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.