2016-06-03 06:00

2016-06-03 06:00

I sviterna efter en hundattack

KIL:

Kvinnan och hundarna som blev attackerade förra året i Kil av en Amstaff kamphund på öppen gata blev både frihetsberövad, kränkt och provocerad av hundens ägare till att flytta från Kil för att kunna leva ett normalt liv igen. Det fanns ingen trygghet kvar på gatan eller i villaområdet. De fick även men för livet med nervskador av denna hundattack. Polisen gick till hunddagiset där hunden gick och inte till den gata där attacken hände. Lät det sedan ha sin gång, skyllde på att de inte hade resurser till att åka ut. Det var inte något fel på hunden på hunddagiset men då var det väl fel att gå på gatan med tre kopplade hundar och att attacken var tillåten? Polisen sa de skulle återkomma men det gjorde de inte, det har gått flera månader och inget har hänt.Vad gör miljö- och hälsoskyddsinspektörerna på Kils kommun? Är de inte till för sina medborgare när det händer sådana attacker? Sitter de där för att inget göra eller ska de inte hjälpa människor i omgivningen kan man fråga sig. Så här skriver miljö- och hälsoskyddsinspektör: ”Tack för information. Det var väldigt tråkigt att höra att ni inte kunde få problemet löst på ett annat sätt. Jag har redan förklarat att miljöförvaltningen inte kan handlägga ärende om aggressiva hundar. Jag hoppas ni finner lugn och ro i framtiden.” Bryr de sig inte om sina medborgares väl och ve? Man trodde väl att de skulle få känna sig trygga på gatorna i Kil utan att bli attackerade av en sådan hund. Trodde att sådana hundar var förbjudna i sådana områden där det finns många små barn. Sen finns det grannar som är kompisar med den attackerade hundens familj, de visade så klart och tydligt de tyckte det var så synd om dem efteråt. Men den som blev drabbad av hunden frågade de inte om hur den mådde efteråt. Det verkar som ren och skär utmobbing från grannar men nästa gång kan det vara de som drabbas, tänk på det. Jag tycker att de som har ställt till detta borde betala för de omkostnaderna som drabbade denna familj som nu tvingas flytta? Vill ha svar på detta. Dessa provokationer på gatan hoppas jag upphör. Icke ett vuxet beteende. Konstigt också att något sådant som är polisanmält kan avskrivas och inte falla under allmänt åtal. Tydligen så lönar sig brott, då blir man populär. Ska ett barn bli bitet nästa gång? Hade jag haft en sådan hund som gjort som denna, hade den tagits bort dagen efter attacken. Polisen gjorde inte sitt jobb för då skulle familjen inte behövt flytta. Tilliten till polisen och kommunen finns inte kvar. Hur tror ni att de som tvingas flytta på grund av hunden mår, när inget gjordes?

Anhörig till den drabbade familjen

Kvinnan och hundarna som blev attackerade förra året i Kil av en Amstaff kamphund på öppen gata blev både frihetsberövad, kränkt och provocerad av hundens ägare till att flytta från Kil för att kunna leva ett normalt liv igen. Det fanns ingen trygghet kvar på gatan eller i villaområdet. De fick även men för livet med nervskador av denna hundattack. Polisen gick till hunddagiset där hunden gick och inte till den gata där attacken hände. Lät det sedan ha sin gång, skyllde på att de inte hade resurser till att åka ut. Det var inte något fel på hunden på hunddagiset men då var det väl fel att gå på gatan med tre kopplade hundar och att attacken var tillåten? Polisen sa de skulle återkomma men det gjorde de inte, det har gått flera månader och inget har hänt.Vad gör miljö- och hälsoskyddsinspektörerna på Kils kommun? Är de inte till för sina medborgare när det händer sådana attacker? Sitter de där för att inget göra eller ska de inte hjälpa människor i omgivningen kan man fråga sig. Så här skriver miljö- och hälsoskyddsinspektör: ”Tack för information. Det var väldigt tråkigt att höra att ni inte kunde få problemet löst på ett annat sätt. Jag har redan förklarat att miljöförvaltningen inte kan handlägga ärende om aggressiva hundar. Jag hoppas ni finner lugn och ro i framtiden.” Bryr de sig inte om sina medborgares väl och ve? Man trodde väl att de skulle få känna sig trygga på gatorna i Kil utan att bli attackerade av en sådan hund. Trodde att sådana hundar var förbjudna i sådana områden där det finns många små barn. Sen finns det grannar som är kompisar med den attackerade hundens familj, de visade så klart och tydligt de tyckte det var så synd om dem efteråt. Men den som blev drabbad av hunden frågade de inte om hur den mådde efteråt. Det verkar som ren och skär utmobbing från grannar men nästa gång kan det vara de som drabbas, tänk på det. Jag tycker att de som har ställt till detta borde betala för de omkostnaderna som drabbade denna familj som nu tvingas flytta? Vill ha svar på detta. Dessa provokationer på gatan hoppas jag upphör. Icke ett vuxet beteende. Konstigt också att något sådant som är polisanmält kan avskrivas och inte falla under allmänt åtal. Tydligen så lönar sig brott, då blir man populär. Ska ett barn bli bitet nästa gång? Hade jag haft en sådan hund som gjort som denna, hade den tagits bort dagen efter attacken. Polisen gjorde inte sitt jobb för då skulle familjen inte behövt flytta. Tilliten till polisen och kommunen finns inte kvar. Hur tror ni att de som tvingas flytta på grund av hunden mår, när inget gjordes?

Anhörig till den drabbade familjen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.