2016-06-03 06:00

2016-06-03 06:00

Dyrt konstverk som regnar bort...

LÄNSMUSEET:

Att museet köpt in ett dyrt konstverk som tappar färgen när det regnar är beklagligt. Det är ju bara för konstnären att läsa lite bättre på färgburken nästa gång...

Att redaktionschefen säger att kostnaden, 250 000 kronor, för verket inte nödvändigtvis behöver hamna där utan kan bli billigare, är anmärkningsvärt. Vet man inte hur mycket man ska betala? Kommer det rentav att bli dyrare, och vilka kommer då att få stå för kostnaden då?

Jag hoppades att museicheferna hade lärt av sina misstag och börjat göra rätt, men men... Berättelsen går tydligen vidare.

Efter regn kommer geggamoja

Att museet köpt in ett dyrt konstverk som tappar färgen när det regnar är beklagligt. Det är ju bara för konstnären att läsa lite bättre på färgburken nästa gång...

Att redaktionschefen säger att kostnaden, 250 000 kronor, för verket inte nödvändigtvis behöver hamna där utan kan bli billigare, är anmärkningsvärt. Vet man inte hur mycket man ska betala? Kommer det rentav att bli dyrare, och vilka kommer då att få stå för kostnaden då?

Jag hoppades att museicheferna hade lärt av sina misstag och börjat göra rätt, men men... Berättelsen går tydligen vidare.

Efter regn kommer geggamoja

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.