2016-06-02 06:00

2016-06-02 06:00

Vad håller på att hända i Degerfors?

FOTBOLL

Då har vi tagit del av ytterligare en förlust för Degerfors IF.

Laget ligger sist i superettan, som detta år inte håller någon större klass.

Statistiken de senaste 18 matcherna i denna serie visar att DIF endast lyckats vinna två matcher. Detta dystra rekord blir inte bättre när det visar sig att laget endast gjort 14 mål (insläppta 35) på dessa 18 matcher.

När klubbledningen innan säsongen började tala om en topplacering för laget kändes det som ett dåligt skämt. Redan i slutet av säsongen 2014 (ja, faktiskt tjugohundrafjorton) kunde man se tecken på att laget var på väg utför och att flera spelare hade en nedåtgående kurva. En del av dessa spelare är fortfarande kvar i laget och detta är en av anledningarna till att klubben i dag befinner sig i ett mycket prekärt läge.

Avslutningen av superettan 2015 var eländig och inte mycket gjordes under vintern för att vända den trenden. Tvärtom så lyckades DIF (utan något större engagemang) med tränare Werner i spetsen att släppa iväg rutinerade spelare såsom Patrik Anttonen, Markus Astvald, August Strömberg och Eric Jernberg. De nyförvärv som kommit har dessvärre inte visat sig hålla någon större superettaklass.

Tränarduon tycks heller inte ha lyckats utveckla yngre lovande spelare, utan dessa har stannat av i utveckling. Tyvärr ser Werner/Lindskog ut att ha kört fast, vilket inte är unikt för tränare som sitter kvar för länge.

Patrik Werner har kommit att få en närmast unik ställning i klubben. En svag styrelse har de senaste åren låtit honom ta ett allt för stort ansvar, vilket är tveksamt om han har kapacitet för.

Medan andra klubbar med mindre resurser än Degerfors IF ser om sitt hus och värvar spelare av klass känns det lite som DIF får ta det som blir över. Det var allt för länge sedan DIF kunde visa upp ett riktigt bra nyförvärv. Allt detta har också gjort att publiksnittet sjunkit dramatiskt och därmed minskar en viktig inkomstkälla för klubben.

Kanske har nye ordföranden Leif Rosén, som lär ha starka nypor, pondus att ta tag i både värvning av nya spelare nu när transferfönstret öppnar i sommar samt att göra någon förändring på tränarbänken.

Görs inget snarast får vi troligtvis se lag som Team TG, Enskede och Nyköping på Stora Valla nästa år.

Än finns det möjlighet att vända på den sjunkande skutan.

Agera nu!

Yngve Nilsson

DIF-medlem, Fjugesta

Då har vi tagit del av ytterligare en förlust för Degerfors IF.

Laget ligger sist i superettan, som detta år inte håller någon större klass.

Statistiken de senaste 18 matcherna i denna serie visar att DIF endast lyckats vinna två matcher. Detta dystra rekord blir inte bättre när det visar sig att laget endast gjort 14 mål (insläppta 35) på dessa 18 matcher.

När klubbledningen innan säsongen började tala om en topplacering för laget kändes det som ett dåligt skämt. Redan i slutet av säsongen 2014 (ja, faktiskt tjugohundrafjorton) kunde man se tecken på att laget var på väg utför och att flera spelare hade en nedåtgående kurva. En del av dessa spelare är fortfarande kvar i laget och detta är en av anledningarna till att klubben i dag befinner sig i ett mycket prekärt läge.

Avslutningen av superettan 2015 var eländig och inte mycket gjordes under vintern för att vända den trenden. Tvärtom så lyckades DIF (utan något större engagemang) med tränare Werner i spetsen att släppa iväg rutinerade spelare såsom Patrik Anttonen, Markus Astvald, August Strömberg och Eric Jernberg. De nyförvärv som kommit har dessvärre inte visat sig hålla någon större superettaklass.

Tränarduon tycks heller inte ha lyckats utveckla yngre lovande spelare, utan dessa har stannat av i utveckling. Tyvärr ser Werner/Lindskog ut att ha kört fast, vilket inte är unikt för tränare som sitter kvar för länge.

Patrik Werner har kommit att få en närmast unik ställning i klubben. En svag styrelse har de senaste åren låtit honom ta ett allt för stort ansvar, vilket är tveksamt om han har kapacitet för.

Medan andra klubbar med mindre resurser än Degerfors IF ser om sitt hus och värvar spelare av klass känns det lite som DIF får ta det som blir över. Det var allt för länge sedan DIF kunde visa upp ett riktigt bra nyförvärv. Allt detta har också gjort att publiksnittet sjunkit dramatiskt och därmed minskar en viktig inkomstkälla för klubben.

Kanske har nye ordföranden Leif Rosén, som lär ha starka nypor, pondus att ta tag i både värvning av nya spelare nu när transferfönstret öppnar i sommar samt att göra någon förändring på tränarbänken.

Görs inget snarast får vi troligtvis se lag som Team TG, Enskede och Nyköping på Stora Valla nästa år.

Än finns det möjlighet att vända på den sjunkande skutan.

Agera nu!

Yngve Nilsson

DIF-medlem, Fjugesta

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.