2016-06-01 10:59

2016-06-01 11:02

Staden har blivit till en helt opersonlig, instängd öken

KARLSTAD: Förtätat, förfulat, grått och dyrt

Jag håller med de insändarskribenter som anser att byggandet i Karlstad är vansinne och skrämmande. Det förtätas och förfulas, grönområden förstörs, fina områden vid vatten bebyggs med dyra, höga, grå hus. Se bara på området kring Inre hamn, Kanoten, Tullholmsviken, Strandvägen och flera stadsdelar som grävs upp och bebyggs.

Snart ska även ett nytt resecentrum påbörjas vilket innebär att centrum fortsätter att vara en byggarbetsplats och en otrivsam plats att vistas på. Jag har haft kontakt med stadsbyggnadsförvaltningen och då blivit hänvisad till stadens politiker. Vilka är ansvariga för allt detta vansinnesbyggande? Vi som redan bor i staden blir mer och mer instängda då promenadstråk stängs av och grävs upp. Byggtrafik orsakar trafikproblem, bilister får köa på snart varenda gata i Karlstad. Och våra grönområden försvinner vartefter men Stadsträdgården får väl vara kvar?

Tyvärr har Karlstad blivit en stad som känns som en stenöken, helt opersonlig och utan att man tänker på de boendes välbefinnande.

B S

 

Snart ska även ett nytt resecentrum påbörjas vilket innebär att centrum fortsätter att vara en byggarbetsplats och en otrivsam plats att vistas på. Jag har haft kontakt med stadsbyggnadsförvaltningen och då blivit hänvisad till stadens politiker. Vilka är ansvariga för allt detta vansinnesbyggande? Vi som redan bor i staden blir mer och mer instängda då promenadstråk stängs av och grävs upp. Byggtrafik orsakar trafikproblem, bilister får köa på snart varenda gata i Karlstad. Och våra grönområden försvinner vartefter men Stadsträdgården får väl vara kvar?

Tyvärr har Karlstad blivit en stad som känns som en stenöken, helt opersonlig och utan att man tänker på de boendes välbefinnande.

B S

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.