2016-05-31 13:27

2016-05-31 14:08

Snälla, spotta inte på mig

INVANDRING

Alla människor har samma värde. Det finns ingen skillnad, tiden med herrar och slavar är slut. Varför fortsätter ni att förakta oss som är invandrare?

Jag kom till Sverige därför att jag vet att ni respekterar alla människor oavsett vilken hudfärg de har eller vilken religion de ägnar sig åt. Sverige öppnar händerna för alla som behöver hjälp. Krig i mitt land krossar mig och nu kommer jag hit för att leva med mina barn i fred.

Jag är säker på att ni är människor som tycker om detta men, jag blir trött varje gång jag träffar någon som spottar på vägen eller säger till sina barn att spotta på mig eller på mina barn. Mina barn föddes här i Sverige, de känner ingenting för mitt land. När jag frågar dem varifrån de kommer svarar de: Sverige. Allting som jag tycker om är här: hemmet, mina barn, mina kompisar. Jag känner mig hemma här – inte i Irak.

Jag anser att ni bör tänka flera gånger innan ni spottar nästa gång. Jag är också en människa som har känslor och inte en papperskorg. Invandrare kommer hit efter långt lidande till följd av krig eller diktatoriska ledare. De är fulla av liv och vill att barnen ska kunna växa och leva utan bomber utan rädsla.

Det är inte klokt att spotta på någon bara därför att ni inte tycker om dem. Om du är invandrare och någon spottar på dig hur ska du känna dig då?

Aseel

 

Alla människor har samma värde. Det finns ingen skillnad, tiden med herrar och slavar är slut. Varför fortsätter ni att förakta oss som är invandrare?

Jag kom till Sverige därför att jag vet att ni respekterar alla människor oavsett vilken hudfärg de har eller vilken religion de ägnar sig åt. Sverige öppnar händerna för alla som behöver hjälp. Krig i mitt land krossar mig och nu kommer jag hit för att leva med mina barn i fred.

Jag är säker på att ni är människor som tycker om detta men, jag blir trött varje gång jag träffar någon som spottar på vägen eller säger till sina barn att spotta på mig eller på mina barn. Mina barn föddes här i Sverige, de känner ingenting för mitt land. När jag frågar dem varifrån de kommer svarar de: Sverige. Allting som jag tycker om är här: hemmet, mina barn, mina kompisar. Jag känner mig hemma här – inte i Irak.

Jag anser att ni bör tänka flera gånger innan ni spottar nästa gång. Jag är också en människa som har känslor och inte en papperskorg. Invandrare kommer hit efter långt lidande till följd av krig eller diktatoriska ledare. De är fulla av liv och vill att barnen ska kunna växa och leva utan bomber utan rädsla.

Det är inte klokt att spotta på någon bara därför att ni inte tycker om dem. Om du är invandrare och någon spottar på dig hur ska du känna dig då?

Aseel

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.