2016-05-25 06:00

2016-05-25 06:00

Hundägare är maktgalna

STATUS: Människans jakt efter lycka

För att svensken ska vara lycklig ska man uppenbarligen ha mer än ett heltidsjobb; många barn, som man inte har tid ta hand om; husvagn eller båt, som i bästa fall kommer ut på vägen eller sjön en till två gånger per år – och så en jycke, som ska vara hemma och skälla dagarna i ända...

Är man verkligen en lycklig svensson då, kan man fråga sig...

Vad är det för nytta med att försöka imponera på sin omgivning med sådant man inte har tid ta hand om?

Barn som leker i andras trädgårdar och inte lärt sig skilja mitt från ditt, eftersom föräldrarna visar bristande omsorg... Rostande bilar som man bara måste ha minst en per vuxen person i familjen, trots att det är gångavstånd till det mesta... Båtar som är mer solblekta än blöta av vatten... Men värst är ändå jycken, som skäller och skäller, och så ägaren som skäller tillbaka lika mycket på sin hund...

Men varför? Inse i stället att en hund kräver tid hela sin livslängd. Och när man ändå inte har tid att ta hand om sina barn på ett vettigt sätt, så behöver man inte skaffa en hund som bara för oväsen. Är det för att vara lycklig svensson, eller är det kanske för att få visa och utöva makt över någon som man skaffar seg en hund?

Det är nog det som är problemet. Svensson vill ha makt, som man inte kan få på annat sätt än med en hund – för den kan man skälla på och dra i kopplet på, med mera Och det kanske man mår bra av, om man är maktgalen...

Moa Berg

För att svensken ska vara lycklig ska man uppenbarligen ha mer än ett heltidsjobb; många barn, som man inte har tid ta hand om; husvagn eller båt, som i bästa fall kommer ut på vägen eller sjön en till två gånger per år – och så en jycke, som ska vara hemma och skälla dagarna i ända...

Är man verkligen en lycklig svensson då, kan man fråga sig...

Vad är det för nytta med att försöka imponera på sin omgivning med sådant man inte har tid ta hand om?

Barn som leker i andras trädgårdar och inte lärt sig skilja mitt från ditt, eftersom föräldrarna visar bristande omsorg... Rostande bilar som man bara måste ha minst en per vuxen person i familjen, trots att det är gångavstånd till det mesta... Båtar som är mer solblekta än blöta av vatten... Men värst är ändå jycken, som skäller och skäller, och så ägaren som skäller tillbaka lika mycket på sin hund...

Men varför? Inse i stället att en hund kräver tid hela sin livslängd. Och när man ändå inte har tid att ta hand om sina barn på ett vettigt sätt, så behöver man inte skaffa en hund som bara för oväsen. Är det för att vara lycklig svensson, eller är det kanske för att få visa och utöva makt över någon som man skaffar seg en hund?

Det är nog det som är problemet. Svensson vill ha makt, som man inte kan få på annat sätt än med en hund – för den kan man skälla på och dra i kopplet på, med mera Och det kanske man mår bra av, om man är maktgalen...

Moa Berg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.