2016-05-25 06:00

2016-05-25 06:00

Gillar inte alla nya byggnader

KARLSTAD:

Om visionen ”Karlstad 100 000 säger Peter Kullgren (KD) att man ska ta hänsyn till omgivande bebyggelse vid nybyggnation samt bygga på ”gråytor”. Men nu ska Sundsta torg verkställas – med hus på upp till 17 våningar, bredvid omgivande sexvåningshus. Hur rimmar det med Kullgrens uttalande?

Det om gråytor gäller inte heller. Det ska byggas vid garagen på Munkforsgatan, i lekparken vid viadukten mot Viken, intill norra parkeringen vid Löfbergs Arena, för att inte tala om Rudsberget. Dessutom ska en moské byggas på gräsmattan öster om Nobelgymnasiet.

Peter Kullgren har mist mitt förtroende.

Har han och övriga politiker har tänkt på alla bilar? Det är redan trångt vid vissa tidpunkter. Var ska alla parkera? Karlstad kallar sig miljöstad, så hur rimmar detta med de bilköer som blir följden av alla centrala bostäder?

Blickarna riktas också nu mot I2-skogen. Vi måste få ha nära till gröna ytor. Sedan kan man fundera på Skutberget – en donation till kommunen, tänkt som rekreationsplats för Karlstadsborna. Har man rätt att avyttra en donation och därmed mista sin kontroll över vad som händer med platsen?

Jag läste någonstans att Karlstad är en av de kommuner som har flest unga kommunalråd. Det är inte utan att det märks...

Lilla jag

Om visionen ”Karlstad 100 000 säger Peter Kullgren (KD) att man ska ta hänsyn till omgivande bebyggelse vid nybyggnation samt bygga på ”gråytor”. Men nu ska Sundsta torg verkställas – med hus på upp till 17 våningar, bredvid omgivande sexvåningshus. Hur rimmar det med Kullgrens uttalande?

Det om gråytor gäller inte heller. Det ska byggas vid garagen på Munkforsgatan, i lekparken vid viadukten mot Viken, intill norra parkeringen vid Löfbergs Arena, för att inte tala om Rudsberget. Dessutom ska en moské byggas på gräsmattan öster om Nobelgymnasiet.

Peter Kullgren har mist mitt förtroende.

Har han och övriga politiker har tänkt på alla bilar? Det är redan trångt vid vissa tidpunkter. Var ska alla parkera? Karlstad kallar sig miljöstad, så hur rimmar detta med de bilköer som blir följden av alla centrala bostäder?

Blickarna riktas också nu mot I2-skogen. Vi måste få ha nära till gröna ytor. Sedan kan man fundera på Skutberget – en donation till kommunen, tänkt som rekreationsplats för Karlstadsborna. Har man rätt att avyttra en donation och därmed mista sin kontroll över vad som händer med platsen?

Jag läste någonstans att Karlstad är en av de kommuner som har flest unga kommunalråd. Det är inte utan att det märks...

Lilla jag

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.