2016-05-24 06:00

2016-05-24 06:00

Mygel på lägre nivåer

KOMMUNAL:

Kommunal Västra Svealand slog ihop två sektioner i Karlstad, Sektion Förskola/Skola och Teknik/Fritid/djur och natur som blev en sektion från och med den 1 april 2016. Denna sektion heter idag Karlstad Skola/Teknik.

På årsmötet den 14 mars var respektive valberedning inte överens om vilken ordförande de ville ha i den nya sektionen och då valde de att inte förorda någon av namnen. Så långt allt väl men valberedningens sammankallande som tillhörde skolsektionen är sambo med före detta kommunalrådet Håkan Holm vars dotter hon förordade och som också blev vald till ordförande, luktar jäv lång väg.

Sen vid valet av övriga ordinarie ledamöter så hade valberedningen ett förslag, men det lades inte fram för röstning och det kom sig av att ordförande i Kommunal Västra Svealand Kerstin Johansson och lokalkontorschefen Kristina Svalstedt inte ville ha det så. Detta beror på att de ville bli av med ordföranden i Teknik och Fritid Mariette Eriksson för hon var obekväm för dessa två. Mariette fick inga uppdrag i den nya sektionen men väl ett i avdelningens representantskap som är det högst beslutande organ, detta finner jag mycket märkligt.

Varför kastades förra ordföranden ut i kylan, jo hon uttalade sig om förbundets vidlyftiga leverne, dyra spritnotor, krogägande och gratis boende för topparna i förbundet, samt deras märkliga resor. Detta gjorde hon i tv där hon också krävde förbundsstyrelsens omedelbara avgång och det föll inte i god jord så det här var bara väntat. Sedan hade Mariette också åsikter om medlemscenter där man slarvade bort inträden, inte var medlemmarna behjälpliga och hade en svarsfrekvens på två timmars väntetid i telefon och en månads svarstid på mejlen. Det finns nog mycket att titta över i alla led när det gäller representation och leasingbilar som betalas med medlemmarnas pengar.

Hur fungerar det nu då i den nya sektionen, ja det kan man undra, de svarar inte på mejl, svåra att få tag i på telefon, nästan aldrig på sektionen och vart är besöken ute på arbetsplatserna? Enligt öppettiderna så jobbar de åtta timmar med en timmes lunch det får jag med mina beräkningar till sju timmars arbetsdag men betalt för åtta timmar, det är också märkligt, för då är det skattebetalarnas pengar det handlar om. Är ett förtroende uppdrag i facket en gräddfil för mygel, ja det verkar så.

Det här var förre ordföranden i Förskola/Skola Gun Oscarsson och huvudskyddsombudet Louise Platon ihop med avdelningsordförande Kerstin Johansson och lokalkontorschefen Kristina Svalstedt med och drev igenom. De skrämde och skällde alla som hade en annan åsikt än deras egen, så nog var det en rutten hantering av det hela.

Till er medlemmar: tänk på detta när ni röstar fram sektionsstyrelsen nästa år, ni måste ha en styrelse som både törs och vill jobba för er ute på era arbetsplatser, ni är inte betjänt av en samling fjollor som ingenting gör. Lycka till

Vera Bengtsson

Kommunal Västra Svealand slog ihop två sektioner i Karlstad, Sektion Förskola/Skola och Teknik/Fritid/djur och natur som blev en sektion från och med den 1 april 2016. Denna sektion heter idag Karlstad Skola/Teknik.

På årsmötet den 14 mars var respektive valberedning inte överens om vilken ordförande de ville ha i den nya sektionen och då valde de att inte förorda någon av namnen. Så långt allt väl men valberedningens sammankallande som tillhörde skolsektionen är sambo med före detta kommunalrådet Håkan Holm vars dotter hon förordade och som också blev vald till ordförande, luktar jäv lång väg.

Sen vid valet av övriga ordinarie ledamöter så hade valberedningen ett förslag, men det lades inte fram för röstning och det kom sig av att ordförande i Kommunal Västra Svealand Kerstin Johansson och lokalkontorschefen Kristina Svalstedt inte ville ha det så. Detta beror på att de ville bli av med ordföranden i Teknik och Fritid Mariette Eriksson för hon var obekväm för dessa två. Mariette fick inga uppdrag i den nya sektionen men väl ett i avdelningens representantskap som är det högst beslutande organ, detta finner jag mycket märkligt.

Varför kastades förra ordföranden ut i kylan, jo hon uttalade sig om förbundets vidlyftiga leverne, dyra spritnotor, krogägande och gratis boende för topparna i förbundet, samt deras märkliga resor. Detta gjorde hon i tv där hon också krävde förbundsstyrelsens omedelbara avgång och det föll inte i god jord så det här var bara väntat. Sedan hade Mariette också åsikter om medlemscenter där man slarvade bort inträden, inte var medlemmarna behjälpliga och hade en svarsfrekvens på två timmars väntetid i telefon och en månads svarstid på mejlen. Det finns nog mycket att titta över i alla led när det gäller representation och leasingbilar som betalas med medlemmarnas pengar.

Hur fungerar det nu då i den nya sektionen, ja det kan man undra, de svarar inte på mejl, svåra att få tag i på telefon, nästan aldrig på sektionen och vart är besöken ute på arbetsplatserna? Enligt öppettiderna så jobbar de åtta timmar med en timmes lunch det får jag med mina beräkningar till sju timmars arbetsdag men betalt för åtta timmar, det är också märkligt, för då är det skattebetalarnas pengar det handlar om. Är ett förtroende uppdrag i facket en gräddfil för mygel, ja det verkar så.

Det här var förre ordföranden i Förskola/Skola Gun Oscarsson och huvudskyddsombudet Louise Platon ihop med avdelningsordförande Kerstin Johansson och lokalkontorschefen Kristina Svalstedt med och drev igenom. De skrämde och skällde alla som hade en annan åsikt än deras egen, så nog var det en rutten hantering av det hela.

Till er medlemmar: tänk på detta när ni röstar fram sektionsstyrelsen nästa år, ni måste ha en styrelse som både törs och vill jobba för er ute på era arbetsplatser, ni är inte betjänt av en samling fjollor som ingenting gör. Lycka till

Vera Bengtsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.