2016-05-24 09:44

2016-05-24 09:44

Idyllen blir förstörd

KARLSTAD/RUD: Moskébygge

Den med högt staket omgärdade moské som är tänkt att uppföras på tomten där den stora rondellen vid Nobelgymnasiet var kommer att förstöra vår fina stadsdel Rud, som vi trivs så bra i. Jag har bott här sedan 1967 men nu känns det inte bra. En moské passar inte.

Har de hyresgäster som ska komma att bo på Rudsberget blivit informerade? Vi har blivit överkörda av stadsbyggnadsnämnden. En plats som skulle passa bra uppförande av en moské är Norra fältet. Där finns med plats för parkeringar och det är nära till polisskydd, ty det verkar som om de är rädda för sabotage enär moskén ska hägnas in med ett så högt staket. Eller varför inte Kronoparken? Där finns ju hur mycket mark som helst, och bra avfart från E 18. De flesta muslimerna bor ju på Kronoparken och deras önskan är ju, om jag har förstått saken rätt, att det var där de ville ha sin moské.

Jag kan inte förstå att Per-Inge Lidén (MP) och hans medarbetare har satt sig emot detta. Om detta projekt genomförs står det nog inte på för än vi har ett Tensta och Rinkeby här på Rud...

Jag läste att Lidén och kompani vill att moskén bör finnas så nära stadsmiljö som möjligt. Då förstår jag inte hur man kan föreslå Rud som lämplig byggplats flera kilometer från stadskärnan. Varför inte anta det förslag som Lidén har nämnt – Stora torget, det är ju centralt och bra, då är ju torgfrågan löst också och ni i stadsbyggnadsnämnden behöver inte grubbla över hur torget ska utformas.

Ängslig Rudsbo

Den med högt staket omgärdade moské som är tänkt att uppföras på tomten där den stora rondellen vid Nobelgymnasiet var kommer att förstöra vår fina stadsdel Rud, som vi trivs så bra i. Jag har bott här sedan 1967 men nu känns det inte bra. En moské passar inte.

Har de hyresgäster som ska komma att bo på Rudsberget blivit informerade? Vi har blivit överkörda av stadsbyggnadsnämnden. En plats som skulle passa bra uppförande av en moské är Norra fältet. Där finns med plats för parkeringar och det är nära till polisskydd, ty det verkar som om de är rädda för sabotage enär moskén ska hägnas in med ett så högt staket. Eller varför inte Kronoparken? Där finns ju hur mycket mark som helst, och bra avfart från E 18. De flesta muslimerna bor ju på Kronoparken och deras önskan är ju, om jag har förstått saken rätt, att det var där de ville ha sin moské.

Jag kan inte förstå att Per-Inge Lidén (MP) och hans medarbetare har satt sig emot detta. Om detta projekt genomförs står det nog inte på för än vi har ett Tensta och Rinkeby här på Rud...

Jag läste att Lidén och kompani vill att moskén bör finnas så nära stadsmiljö som möjligt. Då förstår jag inte hur man kan föreslå Rud som lämplig byggplats flera kilometer från stadskärnan. Varför inte anta det förslag som Lidén har nämnt – Stora torget, det är ju centralt och bra, då är ju torgfrågan löst också och ni i stadsbyggnadsnämnden behöver inte grubbla över hur torget ska utformas.

Ängslig Rudsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.