2016-05-24 06:00

2016-05-24 06:00

Hela området blir förstört

KARLSTAD/KRONOPARKEN: Skrämmande nybygge vid universitetet

Vi är många som har skakat på huvudet och frågat oss: vem eller vilka kan ge ett bygglov till senaste studentlägenhetsbygget mittemot universitet? Det är så skrämmande – man har estetisk förstört hela universitetsområdet samt även för hyresgästerna hos KBAB som bor där bakom. Det borde vara straffbart att få bygga sönder på detta vis!

Det finns de som inte tror att det är sant med sådant förfulande och en sådan sanslös hopträngdhet. Och ingen hänsyn tas till andra hyresgäster heller! Vilka är de som sitter på sina höga hästar och bestämmer över andra människors väl och ve? Vi skulle gärna vilja träffa de som förfular och förstör både vår stad och våra ytterområden så till den milda grad! Det finns hur många exempel som helst utöver detta på Kronoparken, men det verkar bara bli värre och värre bara...

När en större stad växer måste man börja vidga gränserna utåt. Det går inte att hålla på så här och förtäta områden till bristningsgränsen. Har de inte hört talas om och lärt sig någonting av 1960-talets hetsbyggande då man var helt fartblind? Det finns bittra lärdomar av de misstagen, inte minst att man aldrig får lägga beslag på alla grönområden – de måste sparas och bevaras, både av estetiska skäl och för människors hälsa och välbefinnande!

Det gör mycket ont när stadsbyggnadsnämnden beter sig så här, men de kommer att få ångra sig flera gånger om – var så säkra!

Förskräckta Karlstadsbor samt besökare

Vi är många som har skakat på huvudet och frågat oss: vem eller vilka kan ge ett bygglov till senaste studentlägenhetsbygget mittemot universitet? Det är så skrämmande – man har estetisk förstört hela universitetsområdet samt även för hyresgästerna hos KBAB som bor där bakom. Det borde vara straffbart att få bygga sönder på detta vis!

Det finns de som inte tror att det är sant med sådant förfulande och en sådan sanslös hopträngdhet. Och ingen hänsyn tas till andra hyresgäster heller! Vilka är de som sitter på sina höga hästar och bestämmer över andra människors väl och ve? Vi skulle gärna vilja träffa de som förfular och förstör både vår stad och våra ytterområden så till den milda grad! Det finns hur många exempel som helst utöver detta på Kronoparken, men det verkar bara bli värre och värre bara...

När en större stad växer måste man börja vidga gränserna utåt. Det går inte att hålla på så här och förtäta områden till bristningsgränsen. Har de inte hört talas om och lärt sig någonting av 1960-talets hetsbyggande då man var helt fartblind? Det finns bittra lärdomar av de misstagen, inte minst att man aldrig får lägga beslag på alla grönområden – de måste sparas och bevaras, både av estetiska skäl och för människors hälsa och välbefinnande!

Det gör mycket ont när stadsbyggnadsnämnden beter sig så här, men de kommer att få ångra sig flera gånger om – var så säkra!

Förskräckta Karlstadsbor samt besökare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.