2016-05-24 06:00

2016-05-24 10:06

Får inte körkort i tid

SÄFFLE: Elever besvikna på transportprogrammet

Vi elever på transportprogrammet vid Herrgårdsgymnasiet i Säffle har haft problem i skolan med att vi inte kommer hinna med att få våra körkortsbehörigheter, när vi går ur skolan nu i juni.

Lärarna och rektor har lovat att det ska finnas uppkörningstider till oss och att allt kommer ordna sig, men nu står vi här och det är bara två hela veckor kvar av skolan. Som det ser ut nu så kommer sex av 20 elever att gå ur skolan med C-kortet och kanske tre kommer att gå ut med CE-kortet, trots att vi har blivit lovade att alla ska gå ut med både C- och E-kortet nu efter tre år i skolan.

Det finns inga tider för uppkörning på Trafikverket, de har fullt. Vi som inte har fått tid hoppas på att några andra avbokar sina uppkörningstider för att bli godkänd i skolan. Vissa elever har inte fått boka ykb-provet ännu. Det provet måste man ha klarat för att kunna gå på C-kortet. En stor del av de som har gjort ykb-provet har blivit kuggade och sen när de har gått och frågat lärarna om hjälp så har de bara svarat att vi ska läsa i boken men inte få någon mer hjälp. När vi har teorilektion så är lärarna sällan i klassrummet så vi får ingen hjälp. Lärarna har favoriserat elever och de som inte är en av de favoriterna har fått vänta länge med att få allt bokat och då kommit efter ganska mycket. Det tog ett bra tag att få rektorn att boka ykb-avtal, ändå var vi elever hos henne och sa till att hon måste ordna det. Det finns elever som har varit klara med ykb och C-kort på skolan sen dom började nu i trean, men har blivit lagda sist i listan på att boka tider på Trafikverket då de inte har koll på papper som skulle lämnas in för att kunna boka tider.

Sen när vi gick i tvåan så skulle kran, truck och hjullastare ha varit färdigt, men de som ska ha kranbehörighet hinner inte bli klara vilket gör att de inte får godkänt i kursen eftersom man inte ens har fått börjat praktiskt ute. Det händer ganska ofta att en lärare säger att vissa saker är godkända och klara, men sen kan andra lärare bli sura och säga att det inte är godkänt. Då får man börja om från början med det man var klar med. Det känns som man har varit här i tre år i onödan. Vi känner oss besvikna på skolan och Säffle kommun, för att det är deras ansvar att se till att det fungerar.

Eleverna på transport

Herrgårdsgymnasiet

Lärarna och rektor har lovat att det ska finnas uppkörningstider till oss och att allt kommer ordna sig, men nu står vi här och det är bara två hela veckor kvar av skolan. Som det ser ut nu så kommer sex av 20 elever att gå ur skolan med C-kortet och kanske tre kommer att gå ut med CE-kortet, trots att vi har blivit lovade att alla ska gå ut med både C- och E-kortet nu efter tre år i skolan.

Det finns inga tider för uppkörning på Trafikverket, de har fullt. Vi som inte har fått tid hoppas på att några andra avbokar sina uppkörningstider för att bli godkänd i skolan. Vissa elever har inte fått boka ykb-provet ännu. Det provet måste man ha klarat för att kunna gå på C-kortet. En stor del av de som har gjort ykb-provet har blivit kuggade och sen när de har gått och frågat lärarna om hjälp så har de bara svarat att vi ska läsa i boken men inte få någon mer hjälp. När vi har teorilektion så är lärarna sällan i klassrummet så vi får ingen hjälp. Lärarna har favoriserat elever och de som inte är en av de favoriterna har fått vänta länge med att få allt bokat och då kommit efter ganska mycket. Det tog ett bra tag att få rektorn att boka ykb-avtal, ändå var vi elever hos henne och sa till att hon måste ordna det. Det finns elever som har varit klara med ykb och C-kort på skolan sen dom började nu i trean, men har blivit lagda sist i listan på att boka tider på Trafikverket då de inte har koll på papper som skulle lämnas in för att kunna boka tider.

Sen när vi gick i tvåan så skulle kran, truck och hjullastare ha varit färdigt, men de som ska ha kranbehörighet hinner inte bli klara vilket gör att de inte får godkänt i kursen eftersom man inte ens har fått börjat praktiskt ute. Det händer ganska ofta att en lärare säger att vissa saker är godkända och klara, men sen kan andra lärare bli sura och säga att det inte är godkänt. Då får man börja om från början med det man var klar med. Det känns som man har varit här i tre år i onödan. Vi känner oss besvikna på skolan och Säffle kommun, för att det är deras ansvar att se till att det fungerar.

Eleverna på transport

Herrgårdsgymnasiet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.