2016-05-24 11:04

2016-05-24 11:04

Bötfällde rullstolsburen kvinna

KBAB: Ingen känsla för medmänsklighet

Rullstolsburen blir diskriminerad av KBAB då de menar att finns det inte någon parkeringsplats som fungerar så får personen ifråga stanna hemma. Att utrycka sig så är extremt kränkande. Personen det berör funderar på att polisanmäla händelsen.

Det hela startade med att den rullstolsburna kvinnan inte finner någon parkeringsplats som hon kan parkera på och själv få ut sin rullstol. Detta kräver en större parkeringsruta och någon sådan fanns inte. Det fanns en ruta mitt i en backe med mycket trafik på, det vill säga att kvinnan då skulle få lyfta ut sin rullstol rätt ut i den trafikerade gatan, som dessutom är en backe vilket gör det dubbel riskabelt. Kvinnan letar då reda på en gräsplätt att parkera på där det är plant, inte i vägen för någon trafik, cyklister eller någon port. Platsen var inte heller farlig på ett skymmande sätt och i bilrutan lägger kvinnan sitt parkeringstillstånd. 30–40 minuter senare är hon tillbaka vid bilen och har fått en parkeringsbot. Hon ringer då parkeringsbolaget och berättar läget. De säger att det spelar ingen roll vad hon säger, de har bara gjort sitt jobb. De hänvisar till markägaren men vägrar tala om vilka de är.

Detta var dock lätt att räkna ut då det till största del är KBAB:s lägenheter där. KBAB håller med om att de finns dåligt med handikapparkeringsplatser och säger att de löst det genom att ge alla som behöver dessa platser fri parkering på alla parkeringsplatser. Detta är dock ett extremt dåligt svar till någon som inte kan utnyttja vanliga parkeringsplatser eftersom man som rullstolsbrukare behöver större ruta för att få plats att få ut sin rullstol. När KBAB får denna information så säger de till slut att finns det ingen parkering som fungerar så får vederbörande stanna hemma.

Detta är starkt kränkande och böterna på 400 kronor vägrade de att makulera. Lagen var bruten även om parkeringen skett helt ofarligt och dessutom var fotograferad vilket bevisade detta. Medmänsklighet går aldrig före lagen enligt KBAB, det fanns ett alternativ och det var att den rullstolsburna kvinnan kunde stannat hemma.

På kommunal mark hade det ej blivit böter kan tilläggas.

Rullstolsbrukare

Rullstolsburen blir diskriminerad av KBAB då de menar att finns det inte någon parkeringsplats som fungerar så får personen ifråga stanna hemma. Att utrycka sig så är extremt kränkande. Personen det berör funderar på att polisanmäla händelsen.

Det hela startade med att den rullstolsburna kvinnan inte finner någon parkeringsplats som hon kan parkera på och själv få ut sin rullstol. Detta kräver en större parkeringsruta och någon sådan fanns inte. Det fanns en ruta mitt i en backe med mycket trafik på, det vill säga att kvinnan då skulle få lyfta ut sin rullstol rätt ut i den trafikerade gatan, som dessutom är en backe vilket gör det dubbel riskabelt. Kvinnan letar då reda på en gräsplätt att parkera på där det är plant, inte i vägen för någon trafik, cyklister eller någon port. Platsen var inte heller farlig på ett skymmande sätt och i bilrutan lägger kvinnan sitt parkeringstillstånd. 30–40 minuter senare är hon tillbaka vid bilen och har fått en parkeringsbot. Hon ringer då parkeringsbolaget och berättar läget. De säger att det spelar ingen roll vad hon säger, de har bara gjort sitt jobb. De hänvisar till markägaren men vägrar tala om vilka de är.

Detta var dock lätt att räkna ut då det till största del är KBAB:s lägenheter där. KBAB håller med om att de finns dåligt med handikapparkeringsplatser och säger att de löst det genom att ge alla som behöver dessa platser fri parkering på alla parkeringsplatser. Detta är dock ett extremt dåligt svar till någon som inte kan utnyttja vanliga parkeringsplatser eftersom man som rullstolsbrukare behöver större ruta för att få plats att få ut sin rullstol. När KBAB får denna information så säger de till slut att finns det ingen parkering som fungerar så får vederbörande stanna hemma.

Detta är starkt kränkande och böterna på 400 kronor vägrade de att makulera. Lagen var bruten även om parkeringen skett helt ofarligt och dessutom var fotograferad vilket bevisade detta. Medmänsklighet går aldrig före lagen enligt KBAB, det fanns ett alternativ och det var att den rullstolsburna kvinnan kunde stannat hemma.

På kommunal mark hade det ej blivit böter kan tilläggas.

Rullstolsbrukare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.