2016-05-23 06:00

2016-05-23 06:00

Tänk efter om moskébygget innan det är för sent

KARLSTAD: Plötsligt är det okej med intolerans

Tänk er en gruppering som är öppet homofoba, antisemitiska, antifeministiska och intoleranta mot andra och som inte gärna vill leva efter våra svenska normer; tänk er om dessa skulle få lov att bygga sig en samlingslokal i vårt jämställda och toleranta samhälle som vi kallar demokratiskt.

Det är precis det som kanske blir verklighet i Karlstad 2016, då utvecklingen borde gå framåt i stället för bakåt.

Det handlar inte om högerextrema rasister eller nazister som vill ha denna lokal, det skulle vi aldrig acceptera. Men när de kallar sig annat och det kallas religion – då är det plötsligt okej, trots att budskapet är nästan detsamma. Så tänk lite realistiskt, innan det är försent, Nej tack till moské i Karlstad!

Realisten på Rud

Tänk er en gruppering som är öppet homofoba, antisemitiska, antifeministiska och intoleranta mot andra och som inte gärna vill leva efter våra svenska normer; tänk er om dessa skulle få lov att bygga sig en samlingslokal i vårt jämställda och toleranta samhälle som vi kallar demokratiskt.

Det är precis det som kanske blir verklighet i Karlstad 2016, då utvecklingen borde gå framåt i stället för bakåt.

Det handlar inte om högerextrema rasister eller nazister som vill ha denna lokal, det skulle vi aldrig acceptera. Men när de kallar sig annat och det kallas religion – då är det plötsligt okej, trots att budskapet är nästan detsamma. Så tänk lite realistiskt, innan det är försent, Nej tack till moské i Karlstad!

Realisten på Rud

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.