2016-05-23 06:00

2016-05-23 06:00

Spara inte på barnen!

HAMMARÖ KOMMUN: Neddragningar på många miljoner

Jag har jobbat inom skolan i Hammarö kommun i många år och varit med om besparingar nästan varje år, men aldrig någon som nu då en massa miljoner ska sparas inom skola och barnomsorg.

Politiker/beslutsfattare: spara inte på barnen, inte i klassrummen, inte på förskolor och inte i en fungerande verkstad där ett gediget arbete görs varje dag. Kanske kan ni spara på kontoret? Utvecklingsledare, handläggare, utvecklare, specialpersoner av olika slag måste vi kanske klara oss utan, när tiderna är så kärva. Men spara inte mer på den personal som jobbar direkt med barnen, där har det sparats tillräckligt!

Ett annat förslag är att slå samman tre väl fungerande enheter – Mörmoskolan, Götetorpsskolan och Lillängsskolan – till en. Denna storskola är planerad i Mörmoskolans högstadium. När blev storskalighet en framgångsfaktor i sociala och pedagogiska sammanhang? Storskalighet har inga pedagogiska eller sociala fördelar. Tvärtom, det är en nackdel.

Värna om barnen och personalen så att de stannar kvar i kommunen. Bygg upp Götetorpsskolan igen, det är en alldeles utmärkt skolenhet. Låt Lillängsskolan och Mörmoskolan vara kvar. De är också utmärkt fungerande skolor. Förslaget att låta Mörmo högstadium flytta till HUC är ett bra förslag. Det är fräscha lokaler. Fräscha upp alla skolor i kommunen så de blir likvärdiga – då får vi en Barnens ö värt namnet, där barn och personal trivs och vill stanna kvar.

Mörmoskolans högstadium kan göras om till kommunhus. Där ska vi slå samman fem fungerande enheter till en. Politiker och tjänstemän från Forshaga, Kil, Grums, Karlstad och Hammarö kommun kan samsas där. Vi kommer att måla om lite så att det blir fint åt dem. Synpunkter på det? Nej, det är klart att ni ska få sitta kvar i kommunhuset. Bygg om Mörmoskolan till bostäder. Det lär behövas på Barnens ö.

Jan Karlsson

Pedagog Lillängsskolan

Jag har jobbat inom skolan i Hammarö kommun i många år och varit med om besparingar nästan varje år, men aldrig någon som nu då en massa miljoner ska sparas inom skola och barnomsorg.

Politiker/beslutsfattare: spara inte på barnen, inte i klassrummen, inte på förskolor och inte i en fungerande verkstad där ett gediget arbete görs varje dag. Kanske kan ni spara på kontoret? Utvecklingsledare, handläggare, utvecklare, specialpersoner av olika slag måste vi kanske klara oss utan, när tiderna är så kärva. Men spara inte mer på den personal som jobbar direkt med barnen, där har det sparats tillräckligt!

Ett annat förslag är att slå samman tre väl fungerande enheter – Mörmoskolan, Götetorpsskolan och Lillängsskolan – till en. Denna storskola är planerad i Mörmoskolans högstadium. När blev storskalighet en framgångsfaktor i sociala och pedagogiska sammanhang? Storskalighet har inga pedagogiska eller sociala fördelar. Tvärtom, det är en nackdel.

Värna om barnen och personalen så att de stannar kvar i kommunen. Bygg upp Götetorpsskolan igen, det är en alldeles utmärkt skolenhet. Låt Lillängsskolan och Mörmoskolan vara kvar. De är också utmärkt fungerande skolor. Förslaget att låta Mörmo högstadium flytta till HUC är ett bra förslag. Det är fräscha lokaler. Fräscha upp alla skolor i kommunen så de blir likvärdiga – då får vi en Barnens ö värt namnet, där barn och personal trivs och vill stanna kvar.

Mörmoskolans högstadium kan göras om till kommunhus. Där ska vi slå samman fem fungerande enheter till en. Politiker och tjänstemän från Forshaga, Kil, Grums, Karlstad och Hammarö kommun kan samsas där. Vi kommer att måla om lite så att det blir fint åt dem. Synpunkter på det? Nej, det är klart att ni ska få sitta kvar i kommunhuset. Bygg om Mörmoskolan till bostäder. Det lär behövas på Barnens ö.

Jan Karlsson

Pedagog Lillängsskolan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.