2016-05-21 06:00

2016-05-21 06:00

Barnbidraget bör avskaffas

POLITIK: Grundläggande ABC i Sveriges alfapetsriksdag

Sverige har för vana att ta i ordentligt då det gäller att anställa. När vi spolade riksdagens första kammare, passade vi på att fördubbla antalet ledamöter i andra kammaren. Detta minskade inte bara arbetslösheten bland politiker utan placerade oss också högt på världslistan över antalet ledamöter per capita.

Nu är vi även väl försedda med grupper som slåss om platser i riksdagen. Vi har partierna V, S, MP, C, L, M, KD och slutligen SD – som de övriga vägrar att tala med. Centern kanske frestar fotbollstokar, men KD passar knappast i en sekulär stat. V skulle kunna slås ihop med S, och L med M. Detta skulle tyvärr skapa arbetslöshet, men aktuella fall visar att avskedet inte behöver bli en ekonomisk katastrof.

MP förefaller att vara i upplösning vilket är logiskt med tanke på att svenskar inte kan överleva enbart på god miljö. Alla världens miljörörelser känner stolthet över att de har lyckats teckna avtal om att sänka utsläppen av koldioxid. Kontrollen av att avtalet efterlevs skapar jobb vilket är utmärkt – om någon annan betalar. Det är dock inte säkert att minskade utsläpp ger det resultat som de förväntar sig av denna självbestraffning. För 100 000 år sedan hade Europa ett kilometertjockt täcke av is, men vid den tiden var människan inte skyldig till mer utsläpp än djuren. Isen smälte för övrigt utan särskilda åtgärder.

Numera vet vi att Solens utbrott i hög grad påverkar vädret på Jorden, men vi kan inte förutse varje utbrott. Inte heller tycks miljöfantasterna vara medvetna om att växterna behöver koldioxid för fotosyntesen, som även skickar syre till oss och andra ryggradsdjur.

Om MP skulle ha rätt i att människan fördärvar sin egen miljö, måste väl ett ökat antal individer göra saken än värre? (Utandningsluften består till fyra procent av koldioxid.) Jordens befolkning har ökat från 2 till 7 miljarder under det senaste århundradet. Därför måste man sluta att dela ut generösa barnbidrag för att få folk att föröka sig!

Gunnar Bäckström

Sverige har för vana att ta i ordentligt då det gäller att anställa. När vi spolade riksdagens första kammare, passade vi på att fördubbla antalet ledamöter i andra kammaren. Detta minskade inte bara arbetslösheten bland politiker utan placerade oss också högt på världslistan över antalet ledamöter per capita.

Nu är vi även väl försedda med grupper som slåss om platser i riksdagen. Vi har partierna V, S, MP, C, L, M, KD och slutligen SD – som de övriga vägrar att tala med. Centern kanske frestar fotbollstokar, men KD passar knappast i en sekulär stat. V skulle kunna slås ihop med S, och L med M. Detta skulle tyvärr skapa arbetslöshet, men aktuella fall visar att avskedet inte behöver bli en ekonomisk katastrof.

MP förefaller att vara i upplösning vilket är logiskt med tanke på att svenskar inte kan överleva enbart på god miljö. Alla världens miljörörelser känner stolthet över att de har lyckats teckna avtal om att sänka utsläppen av koldioxid. Kontrollen av att avtalet efterlevs skapar jobb vilket är utmärkt – om någon annan betalar. Det är dock inte säkert att minskade utsläpp ger det resultat som de förväntar sig av denna självbestraffning. För 100 000 år sedan hade Europa ett kilometertjockt täcke av is, men vid den tiden var människan inte skyldig till mer utsläpp än djuren. Isen smälte för övrigt utan särskilda åtgärder.

Numera vet vi att Solens utbrott i hög grad påverkar vädret på Jorden, men vi kan inte förutse varje utbrott. Inte heller tycks miljöfantasterna vara medvetna om att växterna behöver koldioxid för fotosyntesen, som även skickar syre till oss och andra ryggradsdjur.

Om MP skulle ha rätt i att människan fördärvar sin egen miljö, måste väl ett ökat antal individer göra saken än värre? (Utandningsluften består till fyra procent av koldioxid.) Jordens befolkning har ökat från 2 till 7 miljarder under det senaste århundradet. Därför måste man sluta att dela ut generösa barnbidrag för att få folk att föröka sig!

Gunnar Bäckström

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.