2016-05-09 06:00

2016-05-09 06:00

Skandalöst och samhällsfientligt

STORBANKER:

I sin iver att ta bort kontanthanteringen har storbankerna nu fått draghjälp från EU, där ett förslag om att förbjuda kontanter har lagts fram.

Ett kontantlöst samhälle skulle vara svårt att leva i för pensionärer, en växande grupp samt för föreningslivet, synskadade och nyanlända med flera. Det är skandal att inte storbankerna, som under ett enda kvartal 2015 redovisade en vinst på 22,6 miljarder kronor, anser sig ha råd med denna för många så viktiga samhällsservice!

Den enda kvartalsvinsten motsvarar kostnaden för två stycken Hallandstunnlar, ett av Sveriges dyraste enskilda projekt någonsin... Någonstans är det fel!

Förbannad

I sin iver att ta bort kontanthanteringen har storbankerna nu fått draghjälp från EU, där ett förslag om att förbjuda kontanter har lagts fram.

Ett kontantlöst samhälle skulle vara svårt att leva i för pensionärer, en växande grupp samt för föreningslivet, synskadade och nyanlända med flera. Det är skandal att inte storbankerna, som under ett enda kvartal 2015 redovisade en vinst på 22,6 miljarder kronor, anser sig ha råd med denna för många så viktiga samhällsservice!

Den enda kvartalsvinsten motsvarar kostnaden för två stycken Hallandstunnlar, ett av Sveriges dyraste enskilda projekt någonsin... Någonstans är det fel!

Förbannad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.