2016-05-09 06:00

2016-05-09 06:00

Bra idé med sommarkollo för äldre

PENSIONÄRER:

Cecilia Klintö skrev i NWT den 3/5 om populära sommarkolonier för äldre som man har arrangerat i några kommuner i Sverige. Självklart blir dessa uppskattade. Vilket fantastiskt initiativ att ge dessa åldriga människor en mening i deras liv. Att komma hemifrån, träffa andra i samma ålder, fylla dagarna med lagom lekfulla aktiviteter och få ta del av begränsad service som mat och städning med mera.

Det tror jag det, att detta ger en harmonisk människa som får prata och skratta och njuta av gemenskap. Måtte denna aktivitet öka explosionsartat så att alla kommuner snart inser att man skapar mer harmoniska och friskare människor ända upp i höga åldrar, och kanske skapar förutsättningar för fortsatt umgänge resten av året och resten av livet, och befrias från onödig ångest och ledsnad.

Snart pensionär

Cecilia Klintö skrev i NWT den 3/5 om populära sommarkolonier för äldre som man har arrangerat i några kommuner i Sverige. Självklart blir dessa uppskattade. Vilket fantastiskt initiativ att ge dessa åldriga människor en mening i deras liv. Att komma hemifrån, träffa andra i samma ålder, fylla dagarna med lagom lekfulla aktiviteter och få ta del av begränsad service som mat och städning med mera.

Det tror jag det, att detta ger en harmonisk människa som får prata och skratta och njuta av gemenskap. Måtte denna aktivitet öka explosionsartat så att alla kommuner snart inser att man skapar mer harmoniska och friskare människor ända upp i höga åldrar, och kanske skapar förutsättningar för fortsatt umgänge resten av året och resten av livet, och befrias från onödig ångest och ledsnad.

Snart pensionär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.