2016-05-07 06:00

2016-05-07 06:00

Primitiv beslutsväg hotar Värmland

SJÖFART:

Så har vi då fått klart hur vi i Värmland kan bli sedda när makten centraliseras på annat håll. Bron i Göteborg var viktigare för göteborgarna och Västra Götalandsregionen än att alla vi som bor och verkar runt Vänern ska ha tillgång till en fartygspassage som är viktig för våra verksamheter.

Som en del i en storregion kommer liknande situationer ständigt att uppstå, och med intill visshet gränsande sannolikhet hanteras på samma sätt: centralorten prioriteras alltid, på ytterområdenas bekostnad. Det är, mänskligt sett, en förståelig och egoistisk men ack så primitiv beslutsväg.

Vi kan inte låta frågan om storregioner beslutas utan en folkomröstning – det är en alldeles för stor förändring för att bara få glida igenom byråkrati och politik!

Owe Nordling

Så har vi då fått klart hur vi i Värmland kan bli sedda när makten centraliseras på annat håll. Bron i Göteborg var viktigare för göteborgarna och Västra Götalandsregionen än att alla vi som bor och verkar runt Vänern ska ha tillgång till en fartygspassage som är viktig för våra verksamheter.

Som en del i en storregion kommer liknande situationer ständigt att uppstå, och med intill visshet gränsande sannolikhet hanteras på samma sätt: centralorten prioriteras alltid, på ytterområdenas bekostnad. Det är, mänskligt sett, en förståelig och egoistisk men ack så primitiv beslutsväg.

Vi kan inte låta frågan om storregioner beslutas utan en folkomröstning – det är en alldeles för stor förändring för att bara få glida igenom byråkrati och politik!

Owe Nordling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.