2016-05-07 06:00

2016-05-07 06:00

Fantastiska förbättringar i sikte

VÄRMLAND: Stort kanalprojekt diskuteras

Äntligen finns det en fråga som handlar om så mycket mer än en omfördelning och hantering av befintliga resurser. Investeringen i en kanal mellan Vänersborg och Uddevalla skulle förbättra förutsättningarna för näringslivet något fantastiskt för hela vår region, och även för landet i sin helhet.

Att klokt utnyttja kanalens fallhöjd på 44 meter för energiproduktion kan också vara en del. Idén har funnits en längre tid, men alltid tidigare hamnat i malpåse. Nu, med våra tiders pågående miljöförändringar, och med nödvändiga broar över den befintliga kanalen, så är det verkligen dags.

Jag undrar om de investeringar i översvämningsskydd som nu görs i Karlstad och övriga områden runt Vänern skulle behövas, om den tilltänkta kanalen redan hade funnits i dag...

Jag hoppas att NWT med all sin kraft stödjer dessa möjligheter och väcker opinion för detta projekt, för det här kan verkligen vara något!

Vi är minsann inte bortskämda med nationella krafttag i form av investeringar av den här sorten. Bortsett från bron över Öresund är sådana här investeringar ovan jord sannerligen ingenting som sker särskilt ofta. Det brukar alltid vara någon som börjar tjafsa om tunneln genom Hallandsåsen...

Det är synd att biltillverkningen inte finns kvar i Uddevalla, men jag hoppas det blir bra ändå, för det här är ett projekt ur vilket det kan komma mycket gott, om det blir av!

Christer

Äntligen finns det en fråga som handlar om så mycket mer än en omfördelning och hantering av befintliga resurser. Investeringen i en kanal mellan Vänersborg och Uddevalla skulle förbättra förutsättningarna för näringslivet något fantastiskt för hela vår region, och även för landet i sin helhet.

Att klokt utnyttja kanalens fallhöjd på 44 meter för energiproduktion kan också vara en del. Idén har funnits en längre tid, men alltid tidigare hamnat i malpåse. Nu, med våra tiders pågående miljöförändringar, och med nödvändiga broar över den befintliga kanalen, så är det verkligen dags.

Jag undrar om de investeringar i översvämningsskydd som nu görs i Karlstad och övriga områden runt Vänern skulle behövas, om den tilltänkta kanalen redan hade funnits i dag...

Jag hoppas att NWT med all sin kraft stödjer dessa möjligheter och väcker opinion för detta projekt, för det här kan verkligen vara något!

Vi är minsann inte bortskämda med nationella krafttag i form av investeringar av den här sorten. Bortsett från bron över Öresund är sådana här investeringar ovan jord sannerligen ingenting som sker särskilt ofta. Det brukar alltid vara någon som börjar tjafsa om tunneln genom Hallandsåsen...

Det är synd att biltillverkningen inte finns kvar i Uddevalla, men jag hoppas det blir bra ändå, för det här är ett projekt ur vilket det kan komma mycket gott, om det blir av!

Christer

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.