2016-04-30 06:00

2016-04-30 06:00

Missnöjd med Hovlandavägen

TRAFIK/HAMMARÖ:

Jag och många andra fortsätter undra hur det kan komma sig att kommunpolitiker tillåts att ha så mycket otur när de tänker. Betvivlar inte för en sekund att originaltanken var god, men sedan kanske tänkandet skulle ha överlåtits till lite andra. Jag hade förstått logiken om det byggts som i Ilanda i Karlstad, där det är solklart vem som har förkörsrätt och vem som har väjningsplikt. På Hovlandavägen på Hammarö är det nu fullständigt kaos och det är med fara för livet som barnen korsar vägen för att komma till bussen. Det är bara en tidsfråga innan det inträffar en dödsolycka på denna väg, hoppas innerligt att något görs innan detta händer. Jag ser dagligen arga, irriterade och stressade bilförare som kappkör för att hinna först igenom dessa trånga passager som inte ens räddningsfordonen kommer emellan! Bara där borde ju de boende i området reagera, tänk om det är ditt hus som brinner och det tar brandkåren fem minuter extra att komma fram bara för att Hovlandavägen skulle bli igenkorkad? Lyssna på oss nu som reagerat! Gör om, gör rätt!

Bilist

Jag och många andra fortsätter undra hur det kan komma sig att kommunpolitiker tillåts att ha så mycket otur när de tänker. Betvivlar inte för en sekund att originaltanken var god, men sedan kanske tänkandet skulle ha överlåtits till lite andra. Jag hade förstått logiken om det byggts som i Ilanda i Karlstad, där det är solklart vem som har förkörsrätt och vem som har väjningsplikt. På Hovlandavägen på Hammarö är det nu fullständigt kaos och det är med fara för livet som barnen korsar vägen för att komma till bussen. Det är bara en tidsfråga innan det inträffar en dödsolycka på denna väg, hoppas innerligt att något görs innan detta händer. Jag ser dagligen arga, irriterade och stressade bilförare som kappkör för att hinna först igenom dessa trånga passager som inte ens räddningsfordonen kommer emellan! Bara där borde ju de boende i området reagera, tänk om det är ditt hus som brinner och det tar brandkåren fem minuter extra att komma fram bara för att Hovlandavägen skulle bli igenkorkad? Lyssna på oss nu som reagerat! Gör om, gör rätt!

Bilist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.