2016-04-30 06:00

2016-04-30 06:00

Jag skryter gärna

UTBILDNING:

Anna Nyberg skriver i NWT om att gymnasieprogrammen International Baccalaureate och Karlstads internationella TIME-utbildning kommer att behöva lägga ner sina program på grund av det låga söktrycket. Argumentet som låg till grund för nedläggningen under rubriken om ”skrytprogrammen” var att programmen skulle vara för smala.

Jag gör mig absolut skyldig till att skryta. För tre år sedan tog jag studenten, och tre år innan det visste jag inte vilken riktning jag ville ha i livet. TIME var lösningen för mig - en unik utbildning som innefattar ett högt studietempo och flera olika ämnen! Den moderna världen har mycket att utforska och i stället för att känna skuld för mitt intresse för datoranvändning så blev jag höjd till skyarna!

De öppnade möjligheterna och lade fram det på bordet – det var presentationsform, mediakommunikation, journalistik och att skapa 3D-miljöer på datorn. Det var kunskap, fysik, kemi, matematik men även praktik. För mig var det England, men för andra kunde det vara Italien, Thailand, USA och Slovenien.

Gymnasiedirektören Irene Lennemyr Winkler sade att problemet med utbildningarna var att de var väldigt smala. Min reflektion är att de är så smala att vi bland annat har blivande ingenjörsstudenter, spelutvecklare, servicetekniker, musiker, historiker, psykologer, fysiker och lärare.

Lärarna var alla fantastiska och där vill jag tacka mina mentorer som förgyllde mina år samt min klass för att de alltid stöttade mig. Vi var som en stor familj som de flesta dagar frivilligt satt kvar efter lektionstimmarna och spelade, skrattade, pluggade och skapade – tills vi hastigt var tvungna till att springa ut för att inte lösa ut larmet på skolan. Detta kommer jag aldrig att sluta skryta om. Jag hoppas att TIME får komma tillbaka och fler elever får en chans att utforska och skratta, med kunskap och vänner för livet.

Håkan

TIME 10-13

Anna Nyberg skriver i NWT om att gymnasieprogrammen International Baccalaureate och Karlstads internationella TIME-utbildning kommer att behöva lägga ner sina program på grund av det låga söktrycket. Argumentet som låg till grund för nedläggningen under rubriken om ”skrytprogrammen” var att programmen skulle vara för smala.

Jag gör mig absolut skyldig till att skryta. För tre år sedan tog jag studenten, och tre år innan det visste jag inte vilken riktning jag ville ha i livet. TIME var lösningen för mig - en unik utbildning som innefattar ett högt studietempo och flera olika ämnen! Den moderna världen har mycket att utforska och i stället för att känna skuld för mitt intresse för datoranvändning så blev jag höjd till skyarna!

De öppnade möjligheterna och lade fram det på bordet – det var presentationsform, mediakommunikation, journalistik och att skapa 3D-miljöer på datorn. Det var kunskap, fysik, kemi, matematik men även praktik. För mig var det England, men för andra kunde det vara Italien, Thailand, USA och Slovenien.

Gymnasiedirektören Irene Lennemyr Winkler sade att problemet med utbildningarna var att de var väldigt smala. Min reflektion är att de är så smala att vi bland annat har blivande ingenjörsstudenter, spelutvecklare, servicetekniker, musiker, historiker, psykologer, fysiker och lärare.

Lärarna var alla fantastiska och där vill jag tacka mina mentorer som förgyllde mina år samt min klass för att de alltid stöttade mig. Vi var som en stor familj som de flesta dagar frivilligt satt kvar efter lektionstimmarna och spelade, skrattade, pluggade och skapade – tills vi hastigt var tvungna till att springa ut för att inte lösa ut larmet på skolan. Detta kommer jag aldrig att sluta skryta om. Jag hoppas att TIME får komma tillbaka och fler elever får en chans att utforska och skratta, med kunskap och vänner för livet.

Håkan

TIME 10-13

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.