2016-04-30 06:00

2016-04-30 06:00

En polis som hamnat fel...

RASISM:

Så fick vi höra ännu ett exempel på en polis som definitivt hamnat fel här i livet. En kille med förmodat arabiskt ursprung körs ut i skogen från ett asylboende i Emmaboda av några poliser. Där blir han misshandlad och kallad för ”arabjävel” och får höra av den ene polisen att: ”Jag tål inte såna som dig, jävla pack, åk hem”.

Dessbättre lyckades mannen få alltihop på en ljudinspelning. Åkte så till sjukhuset för att få sina skador omsedda och dokumenterade. Nu frågar jag mig, med Osmo Vallos eländiga öde i minnet: Hur i all sin dar kan en polis överhuvudtaget anställas och få vistas bland folk med en sådan människosyn? Vad gjorde hans kollega medan detta yttrades? Varför ingrep inte denne? Man kanske inte får svära i en insändare men fick jag så skulle jag säga ”Fy fan för en sådan polis!” Med eftertryck. Han går inte bara omkring med en vedervärdig människosyn, han svärtar dessutom ner en hel yrkeskår som jobbar under mycket svåra och pressade förhållande för rena skitlönen.

Jag förutsätter nu att fanskapet avskedas utan krusiduller och att han döms att betala ett rejält skadestånd, att placera honom i inre tjänst nöjer då inte jag mig med! Helst skulle jag se honom rullas genom Emmaboda i tjära och fjädrar.

Ove af Jochnick

Ölme

Så fick vi höra ännu ett exempel på en polis som definitivt hamnat fel här i livet. En kille med förmodat arabiskt ursprung körs ut i skogen från ett asylboende i Emmaboda av några poliser. Där blir han misshandlad och kallad för ”arabjävel” och får höra av den ene polisen att: ”Jag tål inte såna som dig, jävla pack, åk hem”.

Dessbättre lyckades mannen få alltihop på en ljudinspelning. Åkte så till sjukhuset för att få sina skador omsedda och dokumenterade. Nu frågar jag mig, med Osmo Vallos eländiga öde i minnet: Hur i all sin dar kan en polis överhuvudtaget anställas och få vistas bland folk med en sådan människosyn? Vad gjorde hans kollega medan detta yttrades? Varför ingrep inte denne? Man kanske inte får svära i en insändare men fick jag så skulle jag säga ”Fy fan för en sådan polis!” Med eftertryck. Han går inte bara omkring med en vedervärdig människosyn, han svärtar dessutom ner en hel yrkeskår som jobbar under mycket svåra och pressade förhållande för rena skitlönen.

Jag förutsätter nu att fanskapet avskedas utan krusiduller och att han döms att betala ett rejält skadestånd, att placera honom i inre tjänst nöjer då inte jag mig med! Helst skulle jag se honom rullas genom Emmaboda i tjära och fjädrar.

Ove af Jochnick

Ölme

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.