2016-04-27 06:00

2016-04-27 06:00

Trams med akutpersonal

UTBILDNING:

Håller på att sätta kaffet i vrångstrupen när jag läser i NWT 26/4 att akutpersonalen på Centralsjukhuset – tydligen på fullt allvar – gör studiebesök på Systembolaget och biluthyrningsfirmor för att lära sig hur man ska bemöta patienter/kunder, det vill säga människor.

Ska man skratta eller gråta? Där sitter undersköterskor med 30 års yrkeserfarenhet och antecknar hur det går till när man ler och ser en medmänniska i ögonen...

Trams!

Sådant får man väl lära sig som allra senast i småskolan. I annat fall borde utbildningen av sköterskor ses över – mycket noga!

Förbannad

Håller på att sätta kaffet i vrångstrupen när jag läser i NWT 26/4 att akutpersonalen på Centralsjukhuset – tydligen på fullt allvar – gör studiebesök på Systembolaget och biluthyrningsfirmor för att lära sig hur man ska bemöta patienter/kunder, det vill säga människor.

Ska man skratta eller gråta? Där sitter undersköterskor med 30 års yrkeserfarenhet och antecknar hur det går till när man ler och ser en medmänniska i ögonen...

Trams!

Sådant får man väl lära sig som allra senast i småskolan. I annat fall borde utbildningen av sköterskor ses över – mycket noga!

Förbannad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.