2016-04-27 06:00

2016-04-27 06:00

Bra med munkorg ibland

HUNDAR:

Min vän fick åka till veterinären med sin hund då den blev väldigt sjuk. Hunden kom in i tid som tur var, det visade sig att den hade fått i sig glykol. Troligen hade den fått tag på en köttbulle eller något annat gott på promenaden. Min vän fick rådet att använda munkorg på hunden för att förhindra att den får i sig mer ”gott”, då det tydligen finns överallt nu.

Nu har även jag en munkorg på min hund, vilket har fått vår granne att gå upp i atomer. Jag är rädd om min hund och en munkorg hindrar den inte från att få motion men den hindrar att hunden får i sig något den inte ska ha. Nu säger säkert de flesta ”kunniga” att det är djurplågeri och att man ska hålla ögonen på hunden, men det vet varje hundägare att det inte funkar så i verkligheten och när en utbildad veterinär ger rådet att använda munkorg, då lyssnar jag hellre på den än en granne som är sån ”djurvän” att den matar rådjuren på sin altan på vintrarna. (Undrar hur länge det dröjer innan vargen upptäcker att buffén är uppdukad, men då ska väl vargen skjutas förstås.)

Jaja, det finns ju folk som sover för verkligheten än...

Hundägare som älskar sin hund

Min vän fick åka till veterinären med sin hund då den blev väldigt sjuk. Hunden kom in i tid som tur var, det visade sig att den hade fått i sig glykol. Troligen hade den fått tag på en köttbulle eller något annat gott på promenaden. Min vän fick rådet att använda munkorg på hunden för att förhindra att den får i sig mer ”gott”, då det tydligen finns överallt nu.

Nu har även jag en munkorg på min hund, vilket har fått vår granne att gå upp i atomer. Jag är rädd om min hund och en munkorg hindrar den inte från att få motion men den hindrar att hunden får i sig något den inte ska ha. Nu säger säkert de flesta ”kunniga” att det är djurplågeri och att man ska hålla ögonen på hunden, men det vet varje hundägare att det inte funkar så i verkligheten och när en utbildad veterinär ger rådet att använda munkorg, då lyssnar jag hellre på den än en granne som är sån ”djurvän” att den matar rådjuren på sin altan på vintrarna. (Undrar hur länge det dröjer innan vargen upptäcker att buffén är uppdukad, men då ska väl vargen skjutas förstås.)

Jaja, det finns ju folk som sover för verkligheten än...

Hundägare som älskar sin hund

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.