2016-04-26 06:00

2016-04-26 06:00

Problemet är föräldrarna...

STÄDER: A-traktorer utgör ett stort problem

Några ungdomar och en förälder i Arvika beklagade sig i ett inslag i SVT Värmlandsnytt över att polisen kontrollerar deras A-traktorer och den störande trafik som dessa utgör.

Från Dalsland rapporteras att motsvarande insats mot A-traktorer har resulterat i att vissa fordon belagts med körförbud, och att insatsen har fått till följd att antalet klagomål från allmänheten minskat. I vissa kommuner i Dalarna talar de om att införa förbud mot trafik med A-traktorer i vissa områden.

A-traktorer och raggarbilar utgör ett stort problem också i Kil och Karlstad. Det är nödvändigt att polisen ingriper mot trafiken, men även mot den minst sagt störande musik som på alltför hög volym strömmar ur dessa bilar. I Kil stängs centrum av vissa tider på dygnet, men vi väntar fortfarande på att liknande åtgärder ska vidas också i Karlstad.

En pappa tog ungdomarna i försvar i tv-inslaget. Han bor avskilt och förstår inte hur stort detta problem är. Men han kan ju bjuda in alla förare av A-traktorer att köra runt hans bostad och spela musik på extremt hög volym några timmar på fredags- och lördagsnätterna, så slipper vi, som bor i stan plågas av eländet. Då kanske han kommer till insikt om varför det finns medborgare som lider av det som hans son ägnar sig åt...

Det är bra att polisen äntligen tar detta problem på allvar. Men det är ju egentligen förfärligt att det ska behövas. Det är föräldrarna till dessa traktorförare som är problemet... De har inte lärt sina barn att visa respekt och hänsyn; det är därför de är vilsna och inte förstår att de stör människor i sin omgivning.

Calle J

Några ungdomar och en förälder i Arvika beklagade sig i ett inslag i SVT Värmlandsnytt över att polisen kontrollerar deras A-traktorer och den störande trafik som dessa utgör.

Från Dalsland rapporteras att motsvarande insats mot A-traktorer har resulterat i att vissa fordon belagts med körförbud, och att insatsen har fått till följd att antalet klagomål från allmänheten minskat. I vissa kommuner i Dalarna talar de om att införa förbud mot trafik med A-traktorer i vissa områden.

A-traktorer och raggarbilar utgör ett stort problem också i Kil och Karlstad. Det är nödvändigt att polisen ingriper mot trafiken, men även mot den minst sagt störande musik som på alltför hög volym strömmar ur dessa bilar. I Kil stängs centrum av vissa tider på dygnet, men vi väntar fortfarande på att liknande åtgärder ska vidas också i Karlstad.

En pappa tog ungdomarna i försvar i tv-inslaget. Han bor avskilt och förstår inte hur stort detta problem är. Men han kan ju bjuda in alla förare av A-traktorer att köra runt hans bostad och spela musik på extremt hög volym några timmar på fredags- och lördagsnätterna, så slipper vi, som bor i stan plågas av eländet. Då kanske han kommer till insikt om varför det finns medborgare som lider av det som hans son ägnar sig åt...

Det är bra att polisen äntligen tar detta problem på allvar. Men det är ju egentligen förfärligt att det ska behövas. Det är föräldrarna till dessa traktorförare som är problemet... De har inte lärt sina barn att visa respekt och hänsyn; det är därför de är vilsna och inte förstår att de stör människor i sin omgivning.

Calle J

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.