2016-04-26 06:00

2016-04-26 06:00

Orimliga skillnader

INKOMSTER:

Jag blir upprörd när jag ser nedmonteringen inom vård, skola och pensionssystem. Jag läste om en kvinna med en bruttopension om knappt 7 000 kronor i månaden. Det går inte att leva av. Samtidigt läste jag i Dagens Industri att landshövding Kenneth Johansson arvoderas med 1 270 000 kronor per år – 15 gånger mer än lågpensionärskvinnan. Detta är helt orimligt.

Fördelar man samhällets kaka så, borde konflikterna vara större än de är. Dags för oss medborgare att sätta ner foten mot dessa orättvisor!

Trött alliansväljare

Jag blir upprörd när jag ser nedmonteringen inom vård, skola och pensionssystem. Jag läste om en kvinna med en bruttopension om knappt 7 000 kronor i månaden. Det går inte att leva av. Samtidigt läste jag i Dagens Industri att landshövding Kenneth Johansson arvoderas med 1 270 000 kronor per år – 15 gånger mer än lågpensionärskvinnan. Detta är helt orimligt.

Fördelar man samhällets kaka så, borde konflikterna vara större än de är. Dags för oss medborgare att sätta ner foten mot dessa orättvisor!

Trött alliansväljare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.