2016-04-25 14:27

2016-04-25 14:27

Jag skäms över den slakt som drabbat länsmuseet!

VÄRMLAND: Inget värmländskt kvar att visa

I fredags, den 22 april, hade vi besök som inte kommer från Värmland. Glad i hågen tog jag med dem till Värmlands museum, men detta visade sig vara en stor besvikelse. Hela det som är om Värmland var stängt och håller på att rivas.

Det enda som var öppet var den gamla delen av museet där all värmländsk konst är nerplockad till förmån för Bengt Olson – och ursäkta min brist på kunskap om konst, men det mesta som hängde där såg ut som om det hade kunnat åstadkommas av dagisbarn.

Detta är alltså det enda som vi har att visa upp från vackra landskap. Jag har läst många insändare om museet i tidningen och kunde inte tro att det var så illa som det har beskrivits, men det var värre ändå!

Ledningen för Värmlands museum borde skämmas och omgående ställa sina platser till förfogande – de få som finns kvar i ledningen, vill säga, för de flesta kunniga har ju få sparken. Snart har vi den stora turistsäsongen här och på museet finns inget kvar av Värmland att visa. Jag skäms å hela Värmlands invånare över denna slakt!

Viveca Wiendl

Karlstad

I fredags, den 22 april, hade vi besök som inte kommer från Värmland. Glad i hågen tog jag med dem till Värmlands museum, men detta visade sig vara en stor besvikelse. Hela det som är om Värmland var stängt och håller på att rivas.

Det enda som var öppet var den gamla delen av museet där all värmländsk konst är nerplockad till förmån för Bengt Olson – och ursäkta min brist på kunskap om konst, men det mesta som hängde där såg ut som om det hade kunnat åstadkommas av dagisbarn.

Detta är alltså det enda som vi har att visa upp från vackra landskap. Jag har läst många insändare om museet i tidningen och kunde inte tro att det var så illa som det har beskrivits, men det var värre ändå!

Ledningen för Värmlands museum borde skämmas och omgående ställa sina platser till förfogande – de få som finns kvar i ledningen, vill säga, för de flesta kunniga har ju få sparken. Snart har vi den stora turistsäsongen här och på museet finns inget kvar av Värmland att visa. Jag skäms å hela Värmlands invånare över denna slakt!

Viveca Wiendl

Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.