2016-04-25 06:00

2016-04-25 06:00

Dags att säga ifrån nu!

JÄGAREFÖRBUNDET: Tre procent ska inte få bestämma

Nu är det väl dags att vi tar och säger ifrån om Jägareförbundets upplägg med att hota Granngården, Folksam med flera! Det hör inte ens hemma i en diktatur, det liknar snarare Hells Angels eller Bandidos sätt att få andra att göra som de själva vill – genom att hota!

Jag har varit jägare i många år, men nu kommer jag att fjärma mig från allt vad jägare och jägareförbund har att säga; det är ju så att man skäms över hur de beter sig!

Jägare basunerar ut att de som bor på landsbygden inte vill ha varg... Vi är många som bor på landsbygden och gärna ser varg här omkring. Det är bara det att det vågar man inte säga, för då riskerar man trakasserier och hot.

Det som vi absolut inte vill ha är vildsvin. Enligt Agrias statistik skadades eller dödades 439 hundar av vildsvin 2012–2014, medan motsvarande siffror för varg var 16. Men tittar man i Jägareförbundets tidning Svensk Jakt så är en av de mest synliga flikarna ”Vargdödade hundar”. Varför finns inte fliken ”Vildsvinsdödade hundar” också, och bilder på detta?

Jägarna matar vildsvinen för att de ska bli fler så att de kan jagas. Då är det kanske inga problem med att vildsvinen tar deras hundar? Men det är ju så att de tjänar på att jaga vildsvin! Så är det med den medkänslan för en jaktkamrat som ju hunden är: penningen är mer värd...

Att vargen tar deras hundar är med andra ord skitsnack! Kan vi som inte tycker om det här samla oss och säga ifrån? Det är ju trots allt bara runt tre procent av befolkningen som har löst jaktkort. Ska de verkligen få bestämma som om förhållandet vore omvänt? Nej, nu måste vi säga ifrån på skarpen!

Fd jägare

Nu är det väl dags att vi tar och säger ifrån om Jägareförbundets upplägg med att hota Granngården, Folksam med flera! Det hör inte ens hemma i en diktatur, det liknar snarare Hells Angels eller Bandidos sätt att få andra att göra som de själva vill – genom att hota!

Jag har varit jägare i många år, men nu kommer jag att fjärma mig från allt vad jägare och jägareförbund har att säga; det är ju så att man skäms över hur de beter sig!

Jägare basunerar ut att de som bor på landsbygden inte vill ha varg... Vi är många som bor på landsbygden och gärna ser varg här omkring. Det är bara det att det vågar man inte säga, för då riskerar man trakasserier och hot.

Det som vi absolut inte vill ha är vildsvin. Enligt Agrias statistik skadades eller dödades 439 hundar av vildsvin 2012–2014, medan motsvarande siffror för varg var 16. Men tittar man i Jägareförbundets tidning Svensk Jakt så är en av de mest synliga flikarna ”Vargdödade hundar”. Varför finns inte fliken ”Vildsvinsdödade hundar” också, och bilder på detta?

Jägarna matar vildsvinen för att de ska bli fler så att de kan jagas. Då är det kanske inga problem med att vildsvinen tar deras hundar? Men det är ju så att de tjänar på att jaga vildsvin! Så är det med den medkänslan för en jaktkamrat som ju hunden är: penningen är mer värd...

Att vargen tar deras hundar är med andra ord skitsnack! Kan vi som inte tycker om det här samla oss och säga ifrån? Det är ju trots allt bara runt tre procent av befolkningen som har löst jaktkort. Ska de verkligen få bestämma som om förhållandet vore omvänt? Nej, nu måste vi säga ifrån på skarpen!

Fd jägare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.