2016-04-23 06:00

2016-04-23 06:00

Timmerlastning utan förvarning

TRAFIK:

Stora Enso avverkar skog och lägger upp timmer vid kanten till allmän väg. Vid hämtning av timret stängs vägen av upp till en timme, utan någon som helst förvarning. Enligt Stora Enso i Filipstad har de tillstånd för detta. Det tas ingen hänsyn till privatpersoner.

Borde inte Stora Enso med flera åläggas att skylta om att vägen är avstängd? Har vi privatpersoner inget värde, måste vi lydigt vänta på tills de är klara med sin vinstgivande avverkning?

Det finns tider på dygnet när bortforsling av timret är mer lämpligt, men det kostar kanske för mycket...

Drabbad

Stora Enso avverkar skog och lägger upp timmer vid kanten till allmän väg. Vid hämtning av timret stängs vägen av upp till en timme, utan någon som helst förvarning. Enligt Stora Enso i Filipstad har de tillstånd för detta. Det tas ingen hänsyn till privatpersoner.

Borde inte Stora Enso med flera åläggas att skylta om att vägen är avstängd? Har vi privatpersoner inget värde, måste vi lydigt vänta på tills de är klara med sin vinstgivande avverkning?

Det finns tider på dygnet när bortforsling av timret är mer lämpligt, men det kostar kanske för mycket...

Drabbad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.